Çin’de Bir Aşı Daha Deneyleri Geçti

Çin’de geliştirilen koronavirüs aşılarından biri daha erken aşama klinik deneylerini geçti. Aşının bağışıklık tepkisini tetiklediği ve güvenli olduğu kanıtlandı. Çin’de 4’ü son klinik aşamada olmak üzere bir düzine Kovid-19 aşısı geliştiriliyor.

07.10.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-14:37) Çin’de Bir Aşı Daha Deneyleri Geçti

Çinli araştırmacılar, ön sonuçları medRix adlı internet sitesinde yayımlanan makalede, 18 ile 59 yaşları arasındaki 191 sağlıklı katılımcının katıldığı birinci aşama klinik deneylerinde, geliştirilen aşının ciddi yan etkileri bulunmadığını duyurdu.

Gönüllerde görülen en yaygın etkilerin, enjeksiyon bölgesinde hafif ağrı, yorgunluk, kızarıklık, kaşıntı ve şişlik olduğu belirtildi.

BAĞIŞIKLIK TEPKİSİNİ TETİKLEDİ

Bunun yanı sıra, aşının bağışıklık tepkisi oluşturduğu gözlemlendi.

Çalışmanın yazarları yapılan açıklamada, ‘Erken klinik deneylerden elde edilen tüm veriler, aşının güvenliğini ve bağışıklık tepkisine yol açtığını desteklemektedir ve gelecekte etkinliği ile ilgili daha ileri çalışmalar açısından cesaret vericidir’ ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Çin, yüz binlerce devlet çalışanını ve yüksek risk altında olan grupları, klinik deneyleri tamamlanmayan diğer aşılarla aşıladı.

Çin’in klinik denemelerin son aşamasında Sinovac, Cansino, Sinofarm ve Wuhan Teknoloji Enstitüsü olmak üzere en az dört potansiyel Kovid-19 aşısı bulunmakta.

45 AŞI ADAYI İNSANLAR ÜZERİNDE TEST EDİLİYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde yeni tip koronavirüse karşı 45 aşı adayı klinik deneme, 200’ü aşkın aşı adayı ise klinik öncesi değerlendirme aşamasında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal