Çin Böreği Nasıl Yapılır?

Uzak Doğu lezzetlerine meraklı olanların severek yapacağı Çin böreği (Spring Roll) nasıl yapılır? Farklı lezzetli börek tarifleri arayanlar için enfes bir Uzak Doğu lezzeti…

20.09.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-14:07) Çin Böreği Nasıl Yapılır?

Farklı lezetler arayanların sofralarını Uzak Doğu lezzetiyle süsleyebilecek bir börek tarifi... Sping Roll olarak bilinen Çin böreği tarifi detaylarda...

MALZEMELER

20 adet pirinç yufkası

1 adet orta boy kabak

1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy yeşil dolmalık biber

4 dal yeşil soğan

4 adet mantar

1/2 su bardağı soya filizi

5 gram taze zencefil

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1/4 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1 çay kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı istiridye sos

KIZARTMAK İÇİN

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

PÜF NOKTASI 

Spring roll wrapper veya egg wrapper ismi ile satın alabileceğiniz pirinç yufkalarınızı ılık su ile yumuşatmak, sote sebzelerinizin diri kalmasında son derece önemli bir noktadır.

NASIL PİŞİRİLİR?

İstediğiniz doğrultusunda hazırladığınız sebze karışımına rendelenmiş ya da doğranmış kuru soğan, beyaz lahana veya taze zencefil ekleyebilirsiniz. Soteleme işleminde ise susam yağı kullanabilirsiniz. Dilerseniz sebzeli böreğinizin içine tavuk veya kıyma koyabilirsiniz. Pirinç yufkası bulamazsanız alternatif olarak üçgen kesilmiş yufka da kullanabilirsiniz. 

TARİFİ

Mantar hariç, tüm sebzeleri bol su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Mantarların üzerini nemli bir bez ile temizleyin. Kabakların saplarını kestikten sonra kabakları keskin bir bıçak ile uzunlamasına kesin. Kabakların ortalarındaki yumuşak yerleri ve çekirdekli kısmı kullanmayın. 

Havucun da kabuğunu soyun ve ortadan kestikten sonra çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık biberleri, taze zencefili, taze soğan ve mantarları uzun ince biçimde kesin.

Soya sos, çok az tuz, istiridye sos, toz şeker, taze çekilmiş nane, taze karabiber ve soya filizini koyun ve sonra tüm sebzeleri 2 dakika kadar daha sotelemeye devam edin.

Ilık su içinde beklettiğiniz pirinç yufkalarını tezgaha alın ve hazırladığınız sebzeli harcı yufkalara  koyun ve sigara böreği sarar gibi rulo gibi sarın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın ve sonra kızartmaya başlayın. Ara sıra çevirmeyi unutmayın ve börekler altın rengini alıncaya kadar kızartın. Börekler hazır, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal