Çin Böcek Hücrelerinden Geliştirdiği Kovid-19 Aşısı İçin Onay Aldı

Koronavirüsün ilk çıktığı yer olan Çin, böcek hücrelerinden geliştirdiği Covid-19 aşı adayına klinik denemeler için onay aldı.

24.08.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-11:19) Çin Böcek Hücrelerinden Geliştirdiği Kovid-19 Aşısı İçin Onay Aldı

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organı olan Global Times gazetesinde yayımlanan habere göre, Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi, Sıçuan Üniversitesi Batı Çin Hastanesi tarafından geliştirilen aşı adayının klinik denemelerinin yapılması için onaylandı.

Söz konusu aşı, bağışıklık sisteminin aktifleşmesini sağlamak için canlı mikroorganizmaların kullanılması olarak bilinen "biyoterapi" metoduyla geliştirildi.

Aşı için gerekli proteinleri yetiştirmek ve saflaştırmak amacıyla böcek hücreleri kullanılırken, bu süreçte hangi böcek hücrelerinin kullanıldığına ilişkin bilgi verilmedi.

Maymun ve fareler üzerinde yapılan aşı denemeleri, virüse karşı koruyucu etki gösterirken herhangi bir yan etkisi görülmedi.

27 AŞI ADAYI KLİNİK DENEME AŞAMASINDA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, 31 Temmuz’dan bugününe kadar dünya genelinde koronavirüse karşı 27 aşı adayı klinik deneme, 139 aşı adayı ise klinik öncesi değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı olan Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı, 23 milyonu aştı.

Koronavirüs görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel bilgilerin bir araya getirildiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 805 bin 820 kişi hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal