Ciltte Morarma Sorunu

Öncelikle bu sorunun nereden türediğinin ve bu sorunun hangi koşullarda oluştuğunu ne tür hareket yahut işlem sonucunda morarmanın gerçekleştiğinin bilinmesi gerektiğinin farkında varmalısınız.

30.07.2020-11:02 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-10:59) Ciltte Morarma Sorunu

Cilt üzerinde bir morarma, uzun herhangi bir yere çarpması sonucunda da gerçekleşebilir yahut ciddi rahatsızlıkların belirtisi olarak da görülebilir. Aslında cilt üzerinde morarmanın birçok farklı sebebi ve nedeni vardır. Örneğin aldığımız ilaçlar neticesinde cildinizde morarmalar gerçekleşebilir veyahut yaşınızın ilerlemesi sebebiyle de birlikte morarma sorumu ile de karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden yapmanız gereken ilk şey bu morarmaların neden gerçekleştiğini anlayabilmek yahut morarmaların nedenini tespit etmek, teşhis etmek olmalıdır. Ciltte morarma sorununun görünmesi için bazı nedenleri şu başlıklar altında sıralayabiliriz:

Ciltte morarma sorunu neden görülür? 

Ciltte morarma sorunu kişiler arasında farklılık gösterebildiği gibi aynı zamanda hastalıklar arasında veyahut nedenler arasında da farklılık gösterebilmektedir. Eğer bir uzun uzun ya da cildinizden herhangi bir bölgeyi sert bir yere vurduysanız yahut geliniz üzerinde herhangi bir darbe mümkün olduysa bu bölgede morarma gerçekleşebilir bu durum ezilme durumudur ve ezilmeye göre ilaç tedavisi görürsünüz. Ancak vücudumuzdaki herhangi bir bölgeyi sert bir yere çarpmadığınız takdirde, cildinizde yine de morarmalar oluyorsa ve bu bir hastalığın belirtisi ise, örneğin bir kanser belirtisi olarak cildinizde morarmalar gerçekleşiyorsa, ezilme sorunu olarak göremez ezilme sorununun çözümü olan ilaçları kullanamazsınız. Dolayısıyla bir doktor kontrolü ile morarmaların nedenini tespit etmeniz gerekmektedir. Ancak olası durumlarda ciltte görülebilecek morarma sebeplerini şu şekilde sıralamak mümkündür: C vitamini eksikliği yaşamak aşırı güneşlenerek birlikte belirli yanıkların oluşması ile morarmalar görmek egzersizi abartarak cilt üzerinde edilme sağlamak, dış ürünler ile cildin darbe görmesi çarpma neticesinde morarma aynı zamanda nedensiz morarma yahut aşırı alkol sigara tüketimi durumunda da morarmalar gerçekleşebilir. Bütün bunların yanı sıra ciddi rahatsızlıklar ve küçük hastalıklar durumunda da cildinizde morarmalar yaşanabilir mesela kan hastalıkları sorunu yaşıyorsanız cildimizde morarmalar gerçekleşmesi normaldir. 

Cilt üzerindeki morarmaları geçirebilmek için neler yapmalıdır?

Cilt üzerindeki morarmaların nedeni tespit edildikten sonra her bir nedene uygun olan tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Örneğin, bir yere çarpma sonucunda oluşan cilt morarması doktor tavsiyesi ile verilen bir jel krem ya da ilaç neticesinde giderilebilir. Bunun dışında sigara alkol Kafein nikotin gibi zararlı maddelerden uzaklaşarak da kanın pıhtılaşmasını önleyen birtakım eylemler yaparak da cilt üzerindeki morarma arınızı azaltabilir yahut yok edebilirsiniz. Gelinin üzerindeki renk dengesinin sağlanmasını istiyorsanız tüm vitaminlerin ve dengeli olarak alınması gerektiğini bilmemiz gerekmektedir ancak diye vitamini cilt üzerindeki renk dengelerinde etkileyici bir vitamin olduğu için C vitamini bol bol tüketmelisiniz. Bunun dışında kendinize eziyet etmemeye çok fazla egzersiz yapmamaya egzersizi abartmamaya dikkat etmelisiniz. Belirli bir bölgenin lastik gibi baskı uygulayan bir alet ile ezilmesi neticesinde de morarmalar gerçekleşebilir. Bu yüzden giyeceğiniz kıyafetlerin bile cilt üzerindeki morarmalarda etkisi olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal