Cilt Tipinizi Öğrenin!

Her birimizin saç rengi, göz rengi, boyu, kilosu farklı olduğu gibi, cildimizde birbirinden çok farklıdır. Göz önünde olan giysimiz ise cildimiz... Cildimizi tanımadan ona nasıl davranmamız gerektiğini bilemeyiz. Önemli olan cildimizi tanıyıp ona göre bir bakım uygulamaktır. Peki sizin cildiniz hangisi?

29.01.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-17:59)

Cildimize bakarken cilt tipimizi mutlaka öğrenmemiz gerekir. Makyaj ve bakım ürünlerini buna göre seçerek cildimize her gün daha çok iyilik yapmış oluruz.

İşte 5 ana cilt tipi şunlardır:

Karma Cilt: Alın, burun ve çenenin bulunduğu bölge olan T bölgesi yağlı, yanaklar kuru veya normaldir. T bölgesindeki gözenekler yanaklara oranla daha açıktır. Yanaklarda nemsizlik görülebilir. T bölgesinde parlama görülür. T bölgesinde makyaj daha çabuk bozulur.

Kuru Cilt: Kuru cilt, nem ve lipitler, yani yağlar, içermez. Bu nedenle daha az elastiktir, gergindir ve çoğu durumda kaşıntı eğilimi gösterir. Çevresel etkilere özellikle tahriş olarak tepki verir. Özel bakım kremleri ile nem depolarını yenileyebilir ve cildinizin koruyucu bariyerlerini güçlendirebilirsiniz.

Normal Cilt: Esnek ve yumuşak, ince gözenekli ve pembe bir cilt: eğer aynaya baktığınızda gördüğünüz buysa o zaman normal bir cildiniz var demektir. Ara sıra güzellik suçları işlemek bile çok fazla zarar vermez. Ancak normal cildin bile sağlıklı görünmesini sağlamak için neme ve korumaya ihtiyacı vardır.

Lekeli Cilt: Lekeli cilt, gerekenden daha fazla sebum üretme eğilimindedir. Bundan genetik yatkınlık, stres ve hormonal dalgalanmalar sorumlu tutulabilir.

Hassas Cilt: Hassas ciltler, stres, ısıtma sistemlerinden gelen kuru hava veya UV ışığı gibi dış etkilere karşı daha fazla tepki verir. Eğer cilt dengesini yitirirse, gergin, kaşıntılı ve kuru hissedilir. Hassas ciltler bu nedenle onu yatışmak ve aynı anda bariyerlerini güçlendirmek için daha fazla özen gerektirir, böylece daha dirençli hale gelir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal