Cilde Hacamat Faydaları

Hacamat en eski akupunktur yöntemleri arasındadır; 5000 yıl öncesinde de hacamat uygulamaları yapılmaktaydı. Peki, geleneksel bir yöntem olan hacamat nedir? Cilde hacamat faydaları nelerdir?

23.06.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-09:02) Cilde Hacamat Faydaları

CİLDE HACAMAT YARARLARI NELERDİR?

Cilde hacamat yararları ile birçok rahatsızlığa çözüm bulunabiliyor. Hacamat yapmak için kullanılan eşyalar ise özel vakumlu kupalar, kavanoz, ağzı geniş bir bardak ve şişedir.

Hacamat, alternatif tıp yöntemidir. Saymış olduğumuz eşyalar aracılığıyla kan alma amaçlanır. Bedenin zinde, enerjik ve sağlıklı olması sağlanır. Toksinler hacamat yardımıyla vücut dışına atılır.

Hacamatın cilde yararları şunlardır:

  • Cildi yeniler, tazeler
  • Cilde canlılık verir
  • Gözaltındaki sorunları; özellikle şişlikleri giderir
  • İncelmiş taze kan dolaşımını arttırmaya yardımcı olur
  • Ciltte varsa kırışıklıklara karşı etkilidir
  • Cildin daha diri, gergin olmasını sağlar
  • Cildi nemlendirir
  • Ödemi yok eder
  • Yaşlanma etkilerini yavaşlatır

Hacamatın cilde yararları temelde cildi canlandırmak, oluşan sorunları azaltma ve yok etmektir. Bir detoks etkisi yaratılır. Ağrı, sızı ya da şikayet edilen organa yakın yerlerde hacamat yapılır.

CİLTTE HACAMAT TEDAVİSİ DOĞAL YOLLARLA MI YAPILIYOR?

Ciltte hacamat tedavisi tamamen doğal yöntemlerle gerçekleşir. Ciltte doğal olarak uygulanan hacamat sonunda yan etki de görülmez. Bu detoks uygulaması ile tedavi yapıldığında cildinizde herhangi bir leke de kalmayacaktır.

Yüz ve cilt için yapılan hacamatlarda uzman kişilere güvenilmelidir çünkü bu tedaviler ince detay çalışmayı gerektirir. Bunun için özel hacamat kupaları kullanılır. Ciltte hacamat uygulanan bu kupalar küçük boyuttadır. Malzemeler oldukça ince olduğundan iz bırakma riski de yoktur.

Cilde hacamat faydaları arasında ayrıca sivilceleri yok etmesi de bulunuyor. Sivilce ve akne sorunundan şikayetçi olanlar hacamat ile sonuç alabiliyorlar.

Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engellemede etkili olan bu yöntem genel olarak vücudun, organların işleyişini düzenlediği için bu durum cilde de olumlu yansıyor.

Hacamat ile ciltteki tıkanıklıklar açılır; dolaşıma engel olan baskılar ortadan kalkar. Ödem yok olur. Kan dolaşımı canlanır; cildin rengi açılır.

YÜZ HACAMATI NASIL YAPILIR?

Cilde hacamat faydaları açık biçimde görülebilir; canlandırıcı ve iyileştirici etkisi güçlüdür. Uzmanlar ise işini bilen kişilere bu işlemin yaptırılması gerektiğini vurguluyorlar.

Baby kupalarla yüzde vakumlama yapılır; aynı zamanda iğne ucu ile cilde dokunarak küçük vakumlama işlemleri de gerçekleştirilir. Yüzdeki ödem çözülmeye başlar ve etki açıkça ortaya çıkar. Gözenekler de temizlenip, açıldığında elmacık kemikleri daha da belirginleşecektir.

Yüz cildi bu işlem sonrasında daha yumuşak ve esnek hale gelir. Sert ve kaba ifade yok olur. Cilde daha iyi fayda sağlamak için bu tedavinin düzenli aralıklarla yapılması önemlidir. 1-2 seans ile daha kısıtlı sonuçlar alınabilir.

İğne ucu cilde 0,05 mm derinliğinde uygulanır. 15-30 dakika içinde normal koşullarda hastanın cildi eski haline döner, herhangi bir iz kalmaz. Kan dolaşımının canlanması cildin daha iyi beslenmesini, matlığın azalmasını ve enerjik görünmeyi sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal