Çıban Kaç Günde Geçer?

Çıban kaç günde geçer? Çıban nedir? Çıban izi nasıl geçer? Çıban evde nasıl geçer? Çıban bitkisel tedavi, vücutta çıban çıkması nedenleri konuları ile ilgili detaylar haberimizde..

04.05.2018-16:24 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-17:17)

Cilt üzerimde görülen ve bazı durumlarda ciddi hastalıkların belirtisi olan çıban oldukça can sıkan bir durumdur. Çıban kaç günde geçer? Çıban nedir? Çıban izi nasıl geçer? Çıban evde nasıl geçer? Çıban bitkisel tedavi, vücutta çıban çıkması nedenleri konuları ile ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde...

KORKULU RÜYA ÇIBAN NEDİR?

Çıban, bakterilerden oluşan ve kıl kökünden yayılan bir deri hastalığıdır. Ciltte temiz tutulmayan bölgelerde daha çok görülür ve hızlıca yayılabilir. Bazı yanlış müdahalelerde ise ciltte iz bırakabilir. Şişkin ve ağrılı durumlarda kendini belli eder. 

Kan çıbanı birkaç çıbanın birleşmesi ile meydana gelir. Çıbanlar genellikle, sırt, yüz, göğüs ya da kalçalarda daha çok görülmelidir. Nadir olarak koltukaltı ya da kasık gibi bölgelerde tüylerin olduğu yerlerde rastlanabilir.

Çıbanlar genel olarak zararsızdır ve evde tedavi edilebilir. Ancak çıban aşırı şekilde ağrı yapıyorsa, ateş yapıyorsa ve 2 haftayı geçtiyse doktora başvurmak gerekir.

ÇIKAN NASIL GEÇER? ÇIBAN EVDE NASIL GEÇER? ÇIBAN KAÇ GÜNDE GEÇER?

Evde çıbana lokum sararak 1 saat kadar bekletin ve ılık su ile durulayın. Çıban evde nasıl tedavi edilir diye merak edenler için bir diğer yöntem ise kuru soğanı közde pişirerek gece yatmadan önce çıban olan bölgeye sarıp, sabah kadar bekletin.

Çıbanın patlama süresi 10 gündür. Çıbanın çok daha hızlı patlamasını sağlamak için kara merhem olarak bilinen çıban merhemini de kullanabilirsiniz.

ÇIBAN BİKTİSEL TEDAVİ

Hint leylağı, çörek otu, ekmek, çay ağacı yağı, zerdeçal, sıcak kompres, soğan, sarımsak, süt, mısır unu gibi bitkisel yöntemler ile çıbandan kurtulabilirsiniz.

VÜCUTTA ÇIBAN ÇIKMASI NEDENLERİ

- Şeker hastalığı

- Tiroide bağlı aşırı terleme

- Bağışıklık sisteminin zayıflaması

- Böbrek yetmezliği

- Kansızlık

- Egzama, mantar gibi deri hastalıkları

- Beslenme bozuklukları

- Çok fazla oturmak

- Çok fazla terlemek

- Uzun süre hareketsiz kalmak, sürekli oturmak, durağan yaşam

- Dar kıyafetler

- Tahriş ve sürtünmeye sebep olan giysiler

-Sentetik kumaşlar

-Pislik ve mikroplar

- Uzun yorgunlukla

 -Uzun açlıklar

- Aşırı derecede kilo kaybı

 -Aşırı alkol tüketimi

 -Aşırı yağlı yemek tüketimi

- Vitamin ve protein eksikliği

ÇIBAN İZİ NASIL GEÇER?

Çıban yanlış bir tedavi uygulandığında ciltte iz bırakabilir. Bu nedenle çıban tedavisi uygularken dikkatli olmalısınız. Hatta bazı çıbanlar için bir uzmana danışmak gerekebilir. Çıban izinin geçmesi için ise işlem gören bölgeye düzenli olarak peeling uygulanmalı. Üzerine doğal minerallerden tonik işlemi yapılmalıdır. Çok derin izler için ise doktorunuza danışarak krem tedavisine başlayabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal