Churchill (Çörçil) Nedir? Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Churchill Nasıl Yapılır?

Vücudumuza vitamin ve mineral katkısı sağlayan içecek churchill, yaz aylarının en sevilen içecekleri arasında. Bir çok kafede menülerde gördüğümüz churchill nasıl hazırlanır faydaları nelerdir gelin birlikte bakalım.

22.07.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-13:16) Churchill (Çörçil) Nedir? Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Churchill Nasıl Yapılır?

Yazın sıcak hava ve güneş ışınları vücuttaki harareti yükseltiyor. Vücut ısısının yükselmesi, terleme ile vücutta sıvı ve elektrolit kaybına neden oluyor. Bu nedenle başta su olmak üzere çeşitli ve doğal içecekler ile vücutta sıvı-elektrolit dengesini sürekli sağlamak gerekiyor.

Son zamanlarda, pek çok kafede ve restoranda içecekler menüsünde churchill (çörçil) adı görülüyor. Yapımı oldukça basit olan bu içecek sıcak yaz mevsiminde vücuda sıvı, elektrolit, mineral ve vitamin veriyor.

CHURCHİLL'İN FAYDALARI NELER?

Çörçil, mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik ve yorgunluk gibi günlük şikâyetlere karşı iyi bir çözüm.  Vücuttaki sıvı-elektrolit kaybını da dengeliyor.

Gerek sodadaki elektrolitler gerekse katılan eser miktardaki tuz, vücudun elektrolit eksiğini dengeliyor. İçerikteki tuz bir yandan da vücutta daha çok su tutulmasını sağlıyor.

NASIL YAPILIR?

Limon suyu, soda, tuz birlikteliğinden oluşan çörçilin orijinal tarifi şu şekilde: 1 büyük limonun suyu sıkılıp üzerine 1 ya da yarım çay kaşığı tuz eklenir ve son olarak bir şişe (200 ml) soda eklenir. İsteyenler sodayı çalkalayıp fışkırtarak asit oranını düşürebilir.

Sonuçta üzeri köpüklü ve içimine doyulmayan serinletici bir içecek ortaya çıkıyor. Bu tarife ilave olarak, yarım limonu dilimleyip havanda 6-7 yaprak nane ile döverek deı bir ferahlık ve lezzet katılabilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal