Cevizi Suda Bekletip İçmenin Faydaları

Sağlığımıza faydalı besinler listesinin ilk sıralarında yer alan süper besin ceviz faydaları ile şaşırtıyor. Cevizin ne kadar faydalı bir besin olduğunu uzmanların sıklıkla anlattığını biliyorsunuzdur. Peki cevizi bir gece su da bekletip içtiğinizde faydaları nelerdir? İşte detaylar...

28.07.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-11:08) Cevizi Suda Bekletip İçmenin Faydaları

Ara öğün olarak, tatlılarda, salatalarda ve mezelerde lezzetli ve faydalı bir alternatif olarak tükettiğimiz cevizin suyu kendisinden de faydalıdır. Bir bardak suyun içine bir tam ceviz koyup bir gece bekleterek elde edilen ceviz suyunu düzenli tüketirseniz vücuda hiç bilmediğiniz faydalar dağlayacaktır.

SUDA BEKLEMİŞ CEVİZİ TÜKETMENİN FAYDALARI

Ceviz, sindirim sistemi için büyük bir destekçidir. Kabızlığı giderilmesinde önemli bir rol oynar. Gaz problemleri ve şişkinlik gibi rahatsızlıkları da önler. Aynı zamanda adet dönemi düzensiz olan ve sancısı çok olan kadınların, bu dönemi daha rahat geçirmesini sağlar.

Emziren kadınlar ya da hamileler için de ceviz suyu içmeleri önerilir. Hamilelik döneminde fazla kilo alımına engeldir. Buna ek olarak, emziren annelerde ceviz suyundaki vitaminler süt yoluyla bebeğe de geçer. Bu dönemde bebek için gerekli olan vitaminler doğal yolla vücuda alınmış olur.

Cevizin içeriğindeki vitaminler, beyindeki fonksiyonları güçlendirir. Böylece ileride Alzheimer gibi beyin rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır. Ceviz suyu, kilo vermeye yardımcıdır. İçerdiği protein özleriyle vücudun yağ yakma hızını artırır ve böylece özellikle istenmeyen bölgelerdeki yağ birikimine etki eder. Metabolizmayı da hızlandırdığı için, kilo vermeye çalışanların her gün aç karnına bir bardak ceviz suyu içmesi tavsiye edilir. Bazı diyet programlarında, ara öğünlerde tüketilebilecek bir içecektir.

CİLT SAĞLIĞINA ETKİLERİ FAZLADIR

Cildin yumuşamasını, sıkılaşmasını ve daha sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Sivilce ya da akne gibi cilt problemlerinin tedavisinde de ceviz suyunu kullanabilirsiniz. Tırnakların ve saçların güçlenmesi için bakım ürünü olarak da kullanılır.

Ceviz suyu, uyku problemi yaşayanlar için de önemli bir içecektir. Sakinleştirici etkisi ile uyumadan önce içilen ceviz suyu, daha kaliteli ve rahat bir uykuya dalmanıza yardımcı olur. Yorgunluk, gerginlik, halsizlik gibi problemlerin azalmasına yardımcı olur. Hayat kalitenizi yükseltir. Aynı zamanda kolesterolü dengeler. Bu özelliği ile kalp ve damar hastalıkları için yardımcıdır. İçeriğindeki folik asit, bitkisel Omega-3 ve magnezyum gibi vitaminlerle kalp krizi geçirme riskini de düşürür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal