Ceviz Yağının Faydaları

Ceviz ve ceviz yağının sağlığımıza birçok faydası bulunuyor. Özellikle kalp krizi riskini azaltan ceviz yağı bir mucize olarak görülüyor.

01.03.2019-17:51 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-17:47) Ceviz Yağının Faydaları

Ceviz ve ceviz yağının sağlığımıza birçok faydası bulunuyor. Özellikle kalp krizi riskini azaltan ceviz yağı bir mucize olarak görülüyor. İşte detaylar...

Kalp Krizine Karşı Koruyor

Yapılan bir araştırmaya göre, insanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi. Ayrıca bir avuç ceviz yemenin kalp krizini hızla önlediği ortaya çıktı. Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, kalp krizi riskini yüksek oranda düşürüyor ve sizi kalp krizine karşı koruyor.

Ne Kadar Tüketilmeli?

Pennsylvania'da Penn State University'nin beslenme profesörü Dr. Penny Kris Eterton, "Sadece bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gün tüketerek kalp krizi riskini anlamlı bir şekilde azaltabilirsiniz" diye belirtiyor. Bu çalışmada özellikle; daha sağlıklı olabilmeniz için her gün ihtiyacınız olan porsiyon miktarı belirlendi.

Kan Damarlarını Hizalıyor

Sadece 3 yemek kaşığı (51 g) ceviz yağını içerseniz kan damarlarınızın kondisyonunu 4 saat içinde geliştirmiş oluyorsunuz.

Ceviz yağının özellikle endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok faydalı olduğu kanıtlandı. Bu hücreler kan damarlarını hizalıyor ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynuyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal