21 Mart 2019
  • Istanbul 11.11°
  • Ankara 11.11°
  • Izmir 15°
İmsak 05:35
Güneş 07:00
Öğle 13:17
İkindi 16:41
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
BIST104.102
Dolar5,4369
Euro6,2031
Altın230,765

Ceviz Yağının Faydaları

Ceviz ve ceviz yağının sağlığımıza birçok faydası bulunuyor. Özellikle kalp krizi riskini azaltan ceviz yağı bir mucize olarak görülüyor.

Ceviz Yağının Faydaları

Ceviz Yağının Faydaları

Ceviz ve ceviz yağının sağlığımıza birçok faydası bulunuyor. Özellikle kalp krizi riskini azaltan ceviz yağı bir mucize olarak görülüyor. İşte detaylar...

Kalp Krizine Karşı Koruyor

Yapılan bir araştırmaya göre, insanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi. Ayrıca bir avuç ceviz yemenin kalp krizini hızla önlediği ortaya çıktı. Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, kalp krizi riskini yüksek oranda düşürüyor ve sizi kalp krizine karşı koruyor.

Ne Kadar Tüketilmeli?

Pennsylvania'da Penn State University'nin beslenme profesörü Dr. Penny Kris Eterton, "Sadece bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gün tüketerek kalp krizi riskini anlamlı bir şekilde azaltabilirsiniz" diye belirtiyor. Bu çalışmada özellikle; daha sağlıklı olabilmeniz için her gün ihtiyacınız olan porsiyon miktarı belirlendi.

Kan Damarlarını Hizalıyor

Sadece 3 yemek kaşığı (51 g) ceviz yağını içerseniz kan damarlarınızın kondisyonunu 4 saat içinde geliştirmiş oluyorsunuz.

Ceviz yağının özellikle endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok faydalı olduğu kanıtlandı. Bu hücreler kan damarlarını hizalıyor ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynuyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.