Çaya Tereyağı Koyulursa Ne Olur? Tereyağlı Çayın Faydaları Nelerdir? Şeker Yerine Tereyağ Daha mı Sağlıklı?

Çaya şeker yerine tereyağ koymak doğru mudur? Tereyağ çaya kremsi bir tat katar. Son yıllarda uzmanların tüketilmesi gereken besinler arasında saydığı tereyağ, çaya koyulunca nasıl bir fayda sağlar? Çay - tereyağ birlikteliğinin günümüze nasıl geldiğine haberimizde birlikte bakalım.

30.04.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-10:39)

"Çayın içine şeker yerine tereyağ koyun" diyerek bir tartışmanın fitilini ateşleyen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr.  Canan Karatay, İngiltere ve Batı ülkelerinde tereyağının krema olarak çaya koyulduğunu dile getirdi. Hepimizin kafasında soru işaretleri bırakan bu ikili, hangi faydaları sağlıyor bir bakalım. 

TEREYAĞINDA BİR ÇOK VİTAMİN VAR

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 'Bana çayı şeker koymadan nasıl içelim diye soruyorlar. Ben de terayağ koyun diyorum. Tereyağ, İngiltere ve Batı ülkelerinde krema olarak çayın içine koyulur' diye konuştu. Tereyağlı çayın yararlarını dile getiren Karatay, 'Köy tereyağı her zaman yararlıdır. Çünkü köy tereyağında A, D, E VE K2  vitaminleri var.Tüm hücrelerimizin en önemli yapı maddesidir. O yüzden köy tereyağından korkmayacağız' diye konuştu.

BÜYÜKLERİMİZ TEREYAĞLI İÇERDİ

Karatay,'İlla çayı tereyağlı için demmiyorum. Bugün çaya tereyağ konuluyor krema konuluyor içebiliyorsanız tereyağlı için. Karadeniz'de büyüklerimiz şeker yokken çayı terayğlı içiyorlardı. Köy tereyağı bütün hücrelerimizin çalışması için gerekmektedir. Korkmayalım diye ben bunu söyledim' dedi.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal