Çay Dökülmesine Ne İyi Gelir, Çay Dökülmesine Ne Yapılır?

Günlük hayatta başımıza gelen kazalardan en yaygını hiç şüphesiz yanıklardır. Özellikle çay-kahve gibi sıcak tüketilen içecekler dökülünce nasıl müdahale edilmeli? Çay dökülmesine ne iyi gelir? Çay dökülmesine ne yapılır, hangi kremler sürülür?

28.06.2019-16:49 - (Son Güncelleme: 09.08.2021-15:55)

Günlük hayatta başımıza gelebilen en yaygın kazaların sonuçlarından biri olan yanıklar, kötü durumlara yol açabilir. Özellikle çay gibi sıcak içeceklerin vücudumuza dökülmesi sonucunda meydana gelen yanıklar, hızlı müdahale gerektiriyor.

Daha çok çay dökülmesi gibi kazalar sonucu meydana gelen yanıklar, geçici etkiler uyandırabileceği gibi kalıcı hasarlara da yol açabilir. Peki çay dökülmesine ne iyi gelir? Çay dökülmesine ne yapılır, hangi kremler sürülür? Yanıklarda ilk yardım nasıl olmalıdır?

YANIKLARDA İLK MÜDAHALE NASIL OLMALIDIR?

Yanıklarda ilk müdahale nasıl yapılmalı? Cildimizde çay yanığı meydana geldiğinde, ilk yapmamız gereken şey, elbisemize döküldüyse elbisenin çıkarılmasıdır. Çıkaramayacak bir durumdaysak, döküldüğü yere derhal bolca soğuk su dökmelidir. Diğer yanıklardaki gibi çay yanığında da yanık bölgesinin soğutulması çok önemlidir.

Başınıza küçük bir yanık kazası geldiğinde ilk olarak yaklaşık 20 dakika serin su uygulanmalıdır. Ayrıca yanık yere yerleştirilen temiz bir ıslak bez ya da serin kompres şiş ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Serin kompresleri yaklaşık olarak 5-15 dakikalık aralıklarla uygulayabilirsiniz.

YANIKLARA HANGİ KREMLER SÜRÜLÜR?

Çay yanığının geçmesi için eczaneden alınan madecassol, fito, hametan, bepanthol, gibi yanık merhemlerini sabah akşam yanığın üzerine sürmek yanığın geçmesini sağlayabilir.

Çay yanığının sebep olduğu ağrıyı gidermek için aspirin kullanılabilir. Yanık sonrası ciltteki kabarcıklar asla patlatılmamalıdır. Şiddetli yanıkların ardından oluşan yanık hastaneye kaldırılma, antibiyotik tedavisi ve deri naklini gerektirebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal