Çay Nasıl Demlenir?

Günün her öğünde tüketilen çayı yanlış şekilde demlemeniz durumunda bazı sağlık problemlerine davetiye çıkarabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

07.07.2017-15:50 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-18:14)

Günün her öğünde tüketilen çayı yanlış şekilde demlemeniz durumunda bazı sağlık problemlerine davetiye çıkarabilirsiniz. Çayın acı bir kıvam almaması için çok bekletilmemesi tavsiye ediliyor. Bundan dolayı çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır aksi durumda başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara yol açmaktadır.


YÜKSEK ISIDA KAYNATILAN ÇAY KANSERE YOL AÇIYOR!

Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de çayı demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamak. Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır.

ÇAY DEMLEMEDEN ÖNCE YIKANMALI MI?

Çay paketi açıldığında çayın içerisinde aşırı derecede toz yer aldığından dolayı pek çok kişi çayı demlemeden önce yıkama işleminden geçiriyor fakat çayın nem ile buluştuğu zaman özü kaybettiğini savunan bazı uzman görüşleri de mevcut.

LEZZETLİ ÇAY NASIL DEMLENİR?

Kaliteli ve lezzetli çay demleyebilmek için ilk olarak çaydanlığın alt tarafına suyu koyup koyduğunuz suyu kaynaması için ocağa alın ardından da kaynamış olan suyu üst demliğe boşaltın. Suyu boşalttıktan sonra suyun üzerine 3 kaşık çay ilave ederek kapağını kapatın. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekledikten sonra çayı tüketebilirsiniz.


Çay demlemenin püf noktalarından biri önce suyun çaydanlığa konulması gerektiği ve sonrasında çayın üzerine ilave edilmesidir. Eğer ilk olarak önce çayı çaydanlığa koyup üzerine su eklerseniz bu çayın haşlanmasına ve tadının bozulmasına neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal