Çarpıntı Astım Belirtisi Olabilir!

Öksürük, hırıltı, düzensiz nefes gibi belirtilerle kendini gösteren astımın en büyük belirtisi ise çarpıntı. Astım olduğunuzu nasıl anlarsınız? Astım belirtileri nelerdir? Astımı tetikleyen özellikler arasında neler yer alır? İşte merak ettikleriniz.

10.09.2019-12:31 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-12:24) Çarpıntı Astım Belirtisi Olabilir!

Astım; solunum yollarında daralmaya neden olan, ataklar şeklinde kendini gösterebilen bir hastalıktır. Risk grubu ve potansiyel hasta sayısı bakımından, tehlikeli hastalıklar içinde yer alan astım; öksürük, sesli (hırıltılı) solunum, tıkanıklık, düzensiz nefes ve çarpıntı gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

ASTIMDA ÇARPINTI FAKTÖRÜ

Astım belirtileri arasında, tetikleyici etkenlerden kaynaklı en mühim belirtisi olan çarpıntı; pasif içicilik (sigara dumanı), hava kirliliği, evcil hayvan besleme, üst solunum yolu enfeksiyonları, yoğun parfüm kokusu, kimyasal temizleme malzemelri kaynaklı olarak görülebilir.

Düzensiz nefes, tıkanıklık, sesli solunum ve öksürük ile beraber ortaya çıktığında; hastanın potansiyel astım hastası olarak görüldüğü çarpıntı belirtisinde; hastanın, heyetce muayene edilmesi gerekebilir.

Kalp ve damar hastalıkları uzmanı, göğüs hastalıkları uzmanı muayenelerinden sonra kesin teşhisi mümkün olan astım hastalığında; hastanın psikolojik bir hastalık geçmişi olması halinde, psikiyatri kliniğinden de yardım alınabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal