Çarkıfelek Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Tropikal bir meyve olan çarkıfelek meyvesi, güçlü bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Oldukça faydalı olan bu meyve yaz aylarında çiçek açar. Sonbahar aylarında da meyvesi toplanır. Peki, çarkıfelek meyvesinin faydaları nelerdir? Detayları sizin için derledik...

29.01.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-13:57) Çarkıfelek Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Tutku meyvesi ve saat çiçeği olarak da bilinen çarkıfelek meyvesine bilim literatüründe passiflora denir. Yuvarlak şekilde olan çarkıfelek meyvesi; sarı, kırmızı, mor ve yeşil gibi renklerde bulunur. İçerisinde çok sayıda çekirdek bulunan çarkıfelek meyvesi jölemsi bir yapıdadır. İşte çarkıfelek meyvesinin faydaları haberimizde...

ÇARKIFELEK MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Çarkıfelek meyvesi, vücudun ihtiyacı olan B vitamini bakımından oldukça zengindir. Sinir hücrelerin deforme olmasını önler. Sakinleştirici bir özelliği vardır. Kronik yorgunluk ve uykusuzluk sorunları yaşayan kişilerin geceleri yatmadan önce bu meyvesi tüketmesi önerilir.

Kadınların menopoz döneminde yaşadığı fiziksel ve ruhsal sorunların etkilerini azaltmada fayda sağlar. Serotonin hormonun artmasına yardımcı olur. Beynin işlevselliğini arttırır. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasını sağlar. Asidik özelliği sayesinde idrar yollarında bakteri ve enfeksiyon oluşması önler.

Kalsiyum açısından da zengin olan çarkıfelek özellikle anne karnında gelişme olan bebekler için oldukça faydalıdır. Çünkü kemik ve kas gelişimini önemli ölçüde destekler. Demir eksikliği olan kişiler için ideal bir meyvedir. Kan dolaşımını kontrol altında tutarak kalbin atışının normal olmasını sağlar. Jölemsi içeriğinin sıvı miktarı fazla olduğu için vücuttaki oksijeni arttırır. Böbrek üsttü bezlerin çalışma işlevini destekler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal