Çamaşır Suyunu Asla Bu Şekilde Kullanmayın!

Çamaşır suyu zehirlenmeleri giderek artan bir hal aldı. Özellikle daha temiz olduğunu düşündükleri için biz kadınlar çamaşır suyunu farklı detarjan ve kimyasallarla karıştırıyoruz. Bu da zehirlenmeye neden oluyor.

11.01.2018-15:29 - (Son Güncelleme: 11.01.2018-15:15) Çamaşır Suyunu Asla Bu Şekilde Kullanmayın!

Çamaşır suyu zehirlenmeleri giderek artan bir hal aldı. Özellikle daha temiz olduğunu düşündükleri için biz kadınlar çamaşır suyunu farklı detarjan ve kimyasallarla karıştırıyoruz. Bu da zehirlenmeye neden oluyor. Bu konuyu ele alan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu kadınları çamaşır suyunun yanlış kullanımında ortaya çıkan durumlar ve yaşanabilecek sağlık sorunları hakkında bir takım uyarılarda bulunu.

İşte Osman Müftüoğlu'nun çamaşır suyunun tehlikelerine karşı kadınları uyardığı köşe yazısı:

"Çamaşır suyu kullanan hanımların kafaları karışık. Nedeni ise sık sık karşı karşıya kaldıkları klor gazı zehirlenmesi sorunu. Geçtiğimiz hafta aynı sorunla karşılaştığını ifade eden iki ayrı hanımdan aynı sorular geldi:
Ev yapımı (yani doğal) bir çözüm önerir misiniz?

Yanıtım şu: Sorunun kaynağında hipokloridli çamaşır sularının yanlış ya da bilinçsiz kullanımı var. Hanımlar ya bu ürünleri usulüne uygun kullanacaklar ya da hipokloridsiz çamaşır suyu veya temizlik malzemelerini tercih edecekler. Olmadı, ev yapımı doğal temizlik malzemelerini kendileri üretecekler!

Kullanım yanlışlığının temelinde çamaşır suları ile tuz ruhunun karıştırılması sorunu var. Bu ikili karışınca hipokloridin yapısındaki klor gazı anında ortaya çıkıyor. O gazı solumak da ağız-boğaz yanmalarına, nefes darlığı ve öksürük krizlerine yol açıyor. Kısacası bir çeşit klor gazı zehirlenmesi hali başlıyor.

Bütün mesele her tür temizlik malzemesini (deterjanlar dâhil) bilinçli kullanıp kullanmamanız ile ilişkili."

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal