Çabuk Yorulmak Bu Hastalığın Belirtisi Olabilir

İnsanlar gün içinde çeşitli nedenlerden dolayı yorulur. İş temposu, stres, kaygı insanın zihnen ve bedenen enerjisinin düşmesinin nedenlerinden bazılarıdır. Fakat çok çabuk yorulmanın kalp rahatsızlıklarının belirtisi olduğunu biliyor muydunuz? İşte detaylar...

27.06.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-10:24) Çabuk Yorulmak Bu Hastalığın Belirtisi Olabilir

Bilim insanları, insanların yaptıkları hafif egzersiz sonrasında bile çabuk yorulduklarını ve bunun da kalp rahatsızlıklarının kişilerde erken görülebileceğinin belirtisi olabileceğini belirtti.

ÇABUK YORULMAK KALP HASTALIKLARININ BELİRTİSİ

Çabuk yorulma ile kalp hastalıklarına yakalanma riski arasındaki ilişkinin araştırıldığı çalışmada 625 kişinin uzun dönemli kalp sağlığının nasıl olduğu incelendi. Çalışmada ilk olarak araştırmaya dahil edilen kişilerin 10 yıl içinde kalp hastalığına yakalanma riskini hesaplayan bilim insanları, 4,5 yıl sonra da araştırmanın ikinci boyutu olarak belirlenen yavaş yürüme testiyle kişilerin ne kadar sürede yorulduğunu ölçtü.

Araştırmacılar, öncesinde kalp hastalığına yakalanma riski yüksek olduğu tespit edilen kişilerin, kalp hastalığı riski olmayanlara göre yapılan basit egzersiz sonunda daha çabuk yorulduklarını belirledi. Araştırma ekibinden Jennifer Schrack, çalışmanın bulgularının, çabuk yorulan kişilerin gelecekte kalp rahatsızlığı yaşama riskinin diğer bireylere göre çok daha yüksek olabileceğini açıkladı. Schrack, araştırmanın, kolay yorulan insanların yaşam biçimlerini değiştirmesi gerektiğini ve kalp rahatsızlıklarına karşı bilinçli olmalarının önemli olduğunu ifade etti.

DOĞRU BESLENME ÇOK ÖNEMLİ!

Doğru beslenme ve egzersiz yapmanın sağlık için her alanda önemine işaret eden Schrack, "İnsanlar duymaktan hoşlanmasa dahi doğru beslenme ve egzersiz yapmak başlıca iki sağlık tavsiyesidir." dedi. Schrack, kilosunu korumayı başaran ve düzenli olarak egzersiz yapan kişilerin hem çabuk yorulma sorununa çözüm bulabileceğini hem de kalp hastalıklarına yakalanma riskinin daha az olabileceğini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal