Burun Tıkanıklığının Başlıca 6 Sebebi!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Topdağ burun tıkanıklığının sebeplerini söyle anlattı:

11.01.2018-16:25 - (Son Güncelleme: 11.01.2018-16:20) Burun Tıkanıklığının Başlıca 6 Sebebi!

Burun tıkanıklığı soğuk günlerde sıkça yaşadığımız bir sıkıntıdır. Çoğunlukla grip ve soğuk algınlığı gibi nedenlerle meydana gelen bu durum aslında bambaşka durumların bir belirtisi de olabilir. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Topdağ burun tıkanıklığının sebeplerini söyle anlattı:

BURUNDA KEMİK YA DA KIKIRDAK EĞRİLİĞİ

Burun tıkanmasında yapısal etkenlerin erişkinlerde görülen en sık sebebi, burun kemiği ve kıkırdak eğriliği oluyor. Özellikle de geçirilen herhangi bir kaza sonucu meydana geliyor.

BURUN ETİ

Burnumuzun içinde "konka" adı verilen etler mevcut. Bu etlerin görevi burundan geçen havayı soğuksa ısıtmak, sıcaksa soğutmak, kuruysa nemlendirmek. Konkalar, burnun normal işleyişine göre bazen büyüyüp bazen de küçülüyorlar.

ENFEKSİYON

Soğuk algınlığı virüsler tarafından meydana gelen bir rahatsızlık. Soğuk algınlığında burun mukozaları ödemleniyor ve sıvı salgılaması yükseliyor. Virüs enfeksiyonları esnasında burnun ve sinüslerin bakteri enfeksiyonlarına olan direnci düşüyor.

ALERJİK RİNİT

Alerji, bağışıklık sistemimizin polen, ev tozu akarı, hayvan tüyleri ve bazı besinler gibi yabancı bir maddeyi vücudumuz için tehlikeli bir madde gibi anlayarak aşırı reaksiyon göstermesi sebebiyle meydana geliyor.

VAZOMOTOR RİNİT

Burundaki kan damarlarıyla ilgili burun tıkanıklığı nedenidir. Alerji, enfeksiyonlar ve bunlara bağlı durumlar, burun damarlarının genişlemesine ve vazomotor rinite neden oluyor.

TÜMÖRLER

Burnun içerisinde yer alan tümörler, acil olarak tedavi uygulanması gereken ve ciddi burun tıkanıklıkları oluşturan durumları meydana çıkrıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal