Burun Tıkanıklığına Zeytinyağı İyi Gelir mi? Burun Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Sık sık burun tıkanıklığı yaşayanların en çok merak ettiği solar, Burun tıkanıklığı nedir? Burun tıkanıklığı nasıl geçer? Tıkanıklığı açmak için zeytinyağı kullanılır mı? Doğal yöntemlerle burun tıkanıklığı nasıl açılır? Sizler için araştırdık.

02.07.2019-12:33 - (Son Güncelleme: 27.04.2021-17:59) Burun Tıkanıklığına Zeytinyağı İyi Gelir mi? Burun Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Birçok kişide burun tıkanıklığı sık sık görülmekte. Birçok neden burun tıkanıklığına neden olabilmekte. Peki , burun tıkanıklığı nedir? Burun tıkanıklığı nasıl geçer? Tıkanıklığı açmak için zeytinyağı kullanılır mı? Doğal yöntemlerle burun tıkanıklığı nasıl açılır? İşte merak edilen soruların cevapları…

BURUN TIKANIKLIĞINA ZEYTİNYAĞI İYİ GELİR Mİ?

Zeytinyağı antibakteriyel, antifungal ve dekonjestan özelliklerinden dolayı burun tıkanıklığını açmaya yardımcı olur. Burun tıkanıklığına zeytinyağı kullanmak için bu 4 yöntemi deneyebilirsiniz.  

1. Yöntem

Zeytinyağını burun tıkanıklığı açmak kaydıyla kullanmak için bir miktar zeytinyağını cezvede ısıtıp ılık hale getirin. Bunu burun damlalığına aktarıp tıkalı burnunuza 1-2 damla damlatın.

2. Yöntem

Aktardan Atkuyruğu otu ve Nergis çiçeği satın alın. Eşit miktarda At kuyruğu otu ve Nergis çiçeği yaprakları havanda güzelce dövülerek ezilir. Bu karışıma, bir miktar zeytinyağı ilave edilir ve su ile sulandırılarak bir gün dinlenmeye bırakılır ve süzüldükten sonra, her saat başı 4-5 damla burna damlatılır.

3. Yöntem

Mısır kökü bir miktar suyun içine alınıp kaynatılıp süzüldükten sonra elde edilen su; zeytinyağı ve nane suyu ile  karıştırılarak birleştirilir. Elde edilen karışımdan hastalık süresince tıkalı buruna çekilir.

4. Yöntem

Küçük bir tencereye suyu kaynatın. Bu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağı atın. Başınıza havlu sarıp, zeytinyağı buharını burnunuza çekin.

BURUN TIKANIKLIĞI NEDİR?

Burun tıkanıklığı, burun ve bitişik dokular ve kan damarları fazla sıvı ile şiştiğinde ortaya meydana gelir. Burun tıkanıklığı, bir burun akıntısı ile birlikte olabilir ya da olmayabilir.

Burun tıkanıklığı genellikle sinüs enfeksiyonu gibi başka bir sağlık sorununun belirtisidir aslında. Ayrıca soğuk algınlığı kaynaklı da meydana geliyor olabilir. Burun tıkanıklığı genellikle büyük çocuklar ve yetişkinler için sadece bir rahatsızlıktır. Fakat burun tıkanıklığı, uykuları burun tıkanıklığı nedeniyle bölünen çocuklar veya beslenmesi zor olan bebekler için ciddi olabilir.

BURUN TIKANIKLIĞI NASIL GEÇER

-Burun tıkanıklığını tetikleyen en önemli faktörlerden biride sigara kullanımıdır. Burun tıkanıklığını önlemek için sigara kullanılıyorsa bırakılmalı ve sigara içilen ortamlardan oldukça uzak durulmalıdır.

-Burun tıkanıklığı yaşanılan süreçte daha az miktarda süt tüketmek de burun tıkanıklığına iyi gelecek başka yöntemlerden biridir.

-Limon, zencefil, nane, tarçın, zerdeçal gibi bitki çaylarını tüketmek burun tıkanıklığına iyi gelebilir.

-Tuzlu su burun tıkanıklığına iyi gelir. Tıkanıklığın olduğu dönemlerde buruna tuzlu çekilebilir veya denize girilebilir.  

-Özellikle klimalı ya da kaloriferli ortamlarda bulunanlar burun tıkanıklığını engellemek için ortamı nemlendirmelidir. Buhar makinesi ya da odada kaynayan su bulundurmak burun tıkanıklığına iyi gelir.

-C vitamini içeren sebze ve meyve tüketmek burun tıkanıklığına iyi gelir.

DOĞAL YÖNTEMLERLE BURUN TIKANIKLIĞI NASIL GEÇER?

-Nem

Nemli hava burun tıkanıklığına iyi gelen şeylerin başında yer alıyor. Odanızda kaloriferin üstüne bırakacağınız bir bardak su havanın nemini dengeleyecektir. Ayrıca odanın nemli olmasını sağlayan buhar makineleri de burun tıkanıklığınıza çözüm olabilir.

-Tuzlu su

Okyanus suyunun burun tıkanıklığına iyi geldiği bilinir fakat elde etmesi oldukça zordur. Ilık bir bardak suya 1 çay kaşığı tuz ilave edip burnunuzu derinlemesine temizleyebilirsiniz. İsterseniz pH dengesini sağlamak için içerisine bir çay kaşığı karbonat da ilave edebilirsiniz.

-Zeytinyağı

Burnunuza damlatacağınız birkaç damla zeytinyağı tıkanıklığa çözüm olacaktır.

-Elma sirkesi

Elma sirkesi mukusun incelmesini sağlarken aynı zamanda asidik yapısı sayesinde burnunuzun içerisinde bakteri ve virüs oluşumunun önüne geçerek tekrar mukus üretimini önler. Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek gün içerisinde 2 defa tüketerek burun tıkanıklığını durdurabilirsiniz. Başka bir yöntem ise bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyip, bu karışımı burnunuzdan çekip burnunuzu temizlemenizdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal