Bunu Takıntı Haline Getirmeyin!

Covid-19, hijyen önlemlerini üst boyutlara çıkardı. Evdeyken bile ellerimizi her dakika yıkar hale geldik. Çok fazla el yıkamak ellerimizi kurutacağı gibi bir takıntı haline de dönüşebilir. Peki uzmanlar sık sık el yıkamak hakkında neler söylüyor? İşte detaylar...

18.06.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-13:30) Bunu Takıntı Haline Getirmeyin!

 

Salgın hayatımızdaki birçok düzeni değiştirdi. Hijyen kuralları bu dönemde oldukça önemli hale geldi. Uzmanlar alınan tedbirler bir yerden sonra hastalığa neden olabileceğini belirtti. Bu tedbirlerden biri el yıkama sıklığıdır.

EL YIKAMAK HİJYEN TAKINTISINI TETİKLİYOR

Kendi sağlığımız için Klinik Psikolog Selin Küçük, "Çok sık el yıkama, kolonya kullanma davranışı bulaş riskini ortadan kaldırıp anlık rahatlama sağlasa bile bakıldığında 5 dakikada bir el hijyeni temizlik hastalığını beraberinde getirebilir. El yıkama bizi hastalıklardan korur bu doğru ancak bu el yıkama rutinin çok üzerine çıkıp takıntılı bir hale dönüşmemelidir." açıklamasında bulundu.

Coronavirüs ile mücadelenin devam ettiğini söyleyen Küçük, "Virüse alışmanın getirmiş olduğu kaygının da etkisi hala devam etmektedir. Covid-19’ a karşı gerekli önlemler alınması oldukça önemlidir. Fakat bu önlemlerin getirmiş olduğu hijyenin hangi boyutta olduğuna odaklanmak gerekir. Covid-19 birlikte abartılmış hijyenin, obsesif kompülsif bozukluğun (OKB) bir türü olan temizlik takıntısını beraberinde getirdiği vakalar görülüyor. Salgın sürecine bakıldığında insanlarda genellikle görülen takıntıların başında; virüs, mikrop bulaşacak, bulaşırsa sonu bilinmez bir yol düşüncesi hakimdir. Bu kaygı ve takıntılı düşüncenin getirmiş olduğu temizlik takıntısının görülme sıklığının artması kaçınılmazdır." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal