Bunlar Pek Bilinmiyor! Kabızlığı Tetikleyen Alışkanlıklar

Hemen herkesin başına gelen kabızlık sorunu sürekli tekrarlanır. Biz fark etmesek de bunun sebebi bazı alışkanlıklarımız olabilir. İşte, kabızlığın tetikleyicileri...

25.07.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-10:31) Bunlar Pek Bilinmiyor! Kabızlığı Tetikleyen Alışkanlıklar

Kabızlık kronik ve sancılı bir sorundur. Sorunun kaynağı ise bazı tercihlerimize ısrarla devam etmemiz olabilir.

İŞLENMİŞ GIDA YEMEK

Abur cubur, makarna, ekmek bedende yavaş sindirilir. İşlenmiş gıdaların çoğu fruktan barındırır. Fruktan da sindirim sisteminin doğal işleyişini yavaşlatır. Ayrıca işlenmiş gıdalar yüksek oranda sodyum barındırırlar. Yüksek sodyum içeren gıdaları tüketmek vücuttaki su oranını azaltır ve bu da kabızlığa sebep olur.

HAREKET ETMEMEK

Kabızlığın en büyük nedenlerinden biri de hareketsizliktir. Gün içerisinde egzersiz yapmak sindirim sistemini hızlandırır. Egzersiz için saatlerinizi ayırmanıza hacet yok, günlük kısa yürüyüşler yapmanız da sindirim sisteminizi harekete geçirmenize destek olacaktır.

KALSİYUM VE DEMİR ALMAK

Kabızlık problemi yaşadığınızda kalsiyum ve demiri besinlerden almanız daha yararlı olacaktır. Bu mineraller sindirim sisteminizin işleyişini dengeleyecektir. Bu noktada vegan beslenebilirsiniz. Sindirim sistemini harekete geçirmenin en hızlı methodlarından biridir.

LAKSATİF KULLANMAK

Laksatif boşaltımı hızlandıran etmenlerdendir. Aşırı derecede kullanıldığında vücut o maddeye bağışıklık kazanır. Madde bırakıldığında ise sindirim sistemini tekrardan harekete geçirmeniz daha da zorlaşır. Bu yüzden laksatif kullanmak yerine lifli gıda yemeyi arttırabilirsiniz

ÇİKOLATA YEMEK

Çalışmalara göre çikolata kabızlığı tetikliyor. Uzmanlar bunun nedenini halen tespit edemeseler de süt ve kafeinin etkisi olduğunu öngörüyorlar.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ KULLANMAK

Eğer kabızlık yaşıyorsanız süt ve süt ürünleri tüketmemelisiniz. Ayrıca et, yumurta gibi hayvansal besinlerden uzak durmalı; yerine lif bakımından zengin gıdalar tüketmelisiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal