Bunlar C Vitamini Eksikliğinin Göstergesi

C vitamini, vücudunuzun sağlıklı ve düzgün çalışmasını sağlamak için oldukça önemli bir vitamindir. Her gün yeterli miktarda vücudunuza almanız gerekir çünkü diğer vitaminlerin aksine C vitamini vücutta çok uzun süre kalmaz. Peki, C vitamini eksiliğinin belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde…

05.03.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-09:08) Bunlar C Vitamini Eksikliğinin Göstergesi

Vücutta meydana gelen C vitamini eksikliği kendini birtakım belirtilerle gösterebilir. C vitamini eksikliğini erken fark etmenize yardımcı olacak 10 belirtiyi sizin için bir araya getirdik…

DİŞ ETLERİ GENELLİKLE ŞİŞER VE KANAR

C vitaminini yeterli düzeyde alamıyorsanız diş eti iltihabı yaşamanız çok normalidr. Diş hijyeninize dikkat etmenize rağmen yine de diş etleriniz şişiyor ve kanıyorsa daha fazla C vitamini tüketmeyi denemelisiniz. Uzmanlar, yetişkin kadınlar için günde 75 mg ve yetişkin erkekler için günde 90 mg C vitamini alınması gerektiğini belirtmektedir. Sigara içenlerin buna günde 35 mg daha ilave edilmesi öneriliyor.

YARALARIN İYİLEŞMESİ UZUN SÜRER

Vücudunuzun çeşitli yerlerinde morluklar görüyorsanız C vitamini eksikliği yaşıyor olma ihtimaliniz çok yüksektir. Böyle bir durumda her gün narenciye ve sebze yiyerek bunu telafi edebilirsiniz. Aynı zamanda çiziklerinizin ve kesiklerinizin iyileşmesi çok uzun sürüyorsa bu da C vitamini seviyenizi yükseltmeniz için bir işarettir . Vücudun kolajen üretmek için de C vitaminine ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız!

SAÇLAR KOLAY KIRILIP DÖKÜLÜR

Saç kırılması ve dökülmesi yaşıyorsanız C vitaminini gıda takviyelerinden değil, besinlerden almaya çalışmalısınız. İşe brokoli ve kivi tüketerek başlayabilirsiniz. Birçok gıdada yeterli miktarda C vitamini bulunur, bu nedenle ayrıyeten takviye almanıza hiç gerek yok. Tek ihtiyacınız olan daha sağlıklı bir diyet programı uygulamaktır.

SIK SIK EKLEM AĞRILARI YAŞARSINIZ

Eklem ağrısı, C vitamini eksikliğinin en yaygın belirtisidir. C vitamini çok güçlü bir antioksidandır ve eksikliği durumunda eklemlerinizde enflamasyona bağlı ağrılar meydana gelir. Eklem ağrılarının canınızı sıkmaması için C vitamininden zengin beslenmeyi bir alışkanlık haline getirmeniz gerekir.

BAĞIŞIKLIĞINIZ DÜŞER

Sık grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyon yaşıyorsanız bağışıklığınız düştüğü için olabilir. C vitamini, bulaşıcı hastalıklarla savaşan beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarır. Sürekli hasta oluyorsanız bu bağışıklığınızın düştüğünü anlamına gelir ve bu durumu, C vitamini alımınızı artırarak ortadan kaldırabilirsiniz.

SEBEPSİZ YERE KİLO ALIRSINIZ

Yaşam tarzınızda herhangi önemli bir değişiklik olmadığı halde yine de kilo aldıysanız bu, C vitamini eksikliğiyle ilgili bir durum olabilir. Yapılan araştırmalar, düşük C vitamini seviyesi ve yüksek vücut yağı özellikle de göbek yağı arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koymuştur. C vitamini, vücudunuzun daha hızlı yağ yakmasına yardımcı olur

UYKULU VE YORGUN HİSSEDERSİNİZ

Gece boyunca yeterince uyuyor fakat yine de gün içerisinde kendinizi halsiz hissediyorsanız yeterli C vitamini almıyorsunuz demektir. Yorgunluğunuzun nedeni de vücudunuzdaki C vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Günlük C vitamini alımınızı düzenledikten sonra kendinizi daha az yorgun hissedeceksiniz.

CİLDİNİZ KURU VE DONUK GÖRÜNÜR

Daha önce de söylediğimiz gibi C vitamini kolajen üretimi için çok önemlidir. Yeterli C vitamini almadığınızda taktirde kolajen üretimi sekteye uğradığı için cildiniz daha donuk ve kuru görünmeye başlar.

SIK SIK BURUN KANAMALARI YAŞARSINIZ

Burun kanaması genel sağlığınız için genellikle tehlikeli değildir fakat bu durumu sık sık yaşıyorsanız vücudunuzun daha fazla C vitaminine ihtiyaç duyduğu anlamına gelebilir. Burnunuz küçük kan damarlarıyla doludur ve C vitamini eksikliğine bağlı olarak bu damarların yapıları zayıfladığında burun kanamaları ortaya çıkabilir.

TIRNAKLARINIZ İNCELİP ZAYIFLAR

Vücudun demiri daha iyi emmesi için C vitaminine ihtiyaç vardır. C vitamini eksikliği daha kırılgan tırnaklara sebep olan demir eksikliği anemisine neden olur. Tırnak güçlendiriciler deneyip istediğiniz sonucu elde edemediyseniz diyet listenize daha fazla taze meyve ve sebze eklemeniz sizin için faydalı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal