Bunama Riskini Azaltmak İçin Hamam ve Saunaya Gidin!

Daha önce hamam ve saunaların tansiyonu düşürdüğü açıklanmıştı. Şimdi ise bunamayı önleyip azalttığı ortaya çıktı.

17.02.2017-11:54 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Bunama Riskini Azaltmak İçin Hamam ve Saunaya Gidin!
 
SAUNA VE HAMAM İLE BUNAMADAN KURTULUN!
 
Daha önce hamam ve saunaların tansiyonu düşürdüğü açıklanmıştı. Şimdi ise bunamayı önleyip azalttığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre hamam ve saunaların, bunama riskini 2/3 oranında azalttığı görüldü. Hamam ve saunalarda kalP daha hızlı çalışır ve bunun sonucunda beyin sağlığı korunur. Rahatlayınca da beyin sağlığına büyük bir etkisi olabilir. 

20 yılda 327 ERKEKTE BUNAMA GÖRÜLDÜ

1980 yılının ortalarında yaşları 42 ile 60 arasında olan 2,300 sağlıklı erkek üzerinde yapılan 20 yıllık bir deney sırasında 327 tanesinde bunama görüldü. Haftada 2 - 3 defa hamama ya da saunaya giden erkeklerde bunama riski %22 oranında azaldı. Haftada 4 veya her gün giden erkeklerde ise bu oran %66 ya kadar çıkmıştır.
 
HAMAMA GİDEN KİŞİLER MUTLU VE RAHAT
 
Çalışmayı yöneten Doğu Finlandiya Üniversitesi öğretim üyesi Jari Laukkanen'a göre kalp ve beyin arasında kan dolaşımının sağladığı bir bağlantı var. Bütün vücudun rahatlaması sonucuyla da beyin sağlığı korunuyor olabilir bu; hamama giden kişiler daha mutlu ve rahatlamış oluyor.
 
KAN BASINCI DÜŞÜYOR VE ÖLÜM RİSKİ AZALIYOR
 
Jari Laukkanen'in önceki araştırmaları sonucunda hamam ve saunaların kan basıncını düşürdüğü ve kalp krizi ölümlerini azalttığı kanıtlanmıştır. Jari Laukkanen araştırmasında hamam ya da saunaya gitmeyen sadece 12 erkek bulabildiği için herhangi bir kıyaslama yapılamamış. Buna rağmen yine de bütün  orta yaşlı kişilerin hamam ya da saunaya gitmesini öneriyor. En azından soğuk havalarda bir nebze ısınmış ve günün stresini atarak rahatlamış olursunuz.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal