Bu Yağ İle Baş Ağrısından Anında Kurtulun!

Bağ ağrısı ve migren günlük hayatımızı olumsuz yönde etkiler. Peki baş ağrısından hızlı ve etkili bir yöntemle kurtulmak mümkün mü?

07.03.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-16:11) Bu Yağ İle Baş Ağrısından Anında Kurtulun!

Nane yağı, migren ağrılarını tedavi etmek amacıyla kullanılan yaygın yöntemlerden biridir. İçerisindeki mentol sayesinde kasların gevşemesine ve ağrının hafiflemesine katkı sağlayan nane yağı, migren ağrılarının neden olduğu mide bulantısını da azaltmaya yardımcı olur.

NANE YAĞI NASIL KULLANILIR?

2 damla nane yağını, 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ile karıştırarak boynunuzun arkasına, alnınıza ve omuzlarınıza masaj yaparak sürün. Ayrıca püskürtmeli bir şişeye bu yağdan doldurur ve aralıklarla sıkarsanız, bulunduğunuz ortamdaki mentol kokusu ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır. Tıbbi nane yağı, haricen uygulandığında kas ağrılarını azaltmaya da yardımcı olur. Nane yağını koklamak da içeriğindeki mentol sayesinde tansiyona bağlı baş ağrılarını da hafifletmede etkili olarak ilaç gereksinimini de azaltacaktır. Fakat nane yağının fazla miktarda ve çok sık kullanılması özellikle hassas cilt yapısına sahip olan kişilerde tahrişe ve harabiyete yol açacağından doğru kullanımı önem arz etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal