Bu Vitaminin Eksikliği El Titremesine Neden Olabilir

Tremor olarak adlandırılan titreme, istemsiz ve ritmik titremeye yol açan bir sinir sistemi bozukluğudur. Vücudumuzun hemen her yerinde görülebilir, ancak en sık ellerde görülür. Peki, hangi vitamin eksikliği el titremesine neden olur? Detaylar haberimizde…

21.08.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-16:40) Bu Vitaminin Eksikliği El Titremesine Neden Olabilir

El titremesi hemen herkesin bir kez de olsa yaşadığı, istemsiz ve ritmik bir kas hareketidir. Genellikle tehlikeli bir durum olarak görülmez. Çok fazla heyecan duyulduğunda, öfke ve korku gibi ani duygu değişimlerinde, stres, yorgunluk, metabolik eksiklik, aşırı çay ve kahve tüketimine bağlı olarak görülen el titremesi vitamin eksikliğinde de görülür. Peki, el titremesi hangi vitamin eksikliğinde görülür? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

EL TİTREMESİ

Birçok kişinin elinde hafifte olsa titreme görülür. Tremor yani el titremesi vücudun herhangi bir kısmında yer alan kasların istemsiz olarak ritmik bir şekilde kasılması ve gevşemesi sonucu ortaya çıkar. Günlük hayatın stresinden nörolojik rahatsızlıklara kadar farklı nedenlerden ortaya çıkabilen bu durum genellikle heyecan, öfke ve korku gibi ani duygu değişimleri, stres, yorgunluk, metabolik eksiklik, aşırı çay ve kahve tüketimine bağlı olarak görülür. Kendi başına el titremesi yaşamı tehlikeye sokan bir durum değildir fakat günlük yaşantının zorlaşmasına neden olur.

El titremesi normal kabul edilen bir durum olsa da istirahat sırasında veya sosyal ortama çıkıldığında görülen el titremeleri farklı hastalıklarında habercisi olabilir. Kan şekerinde görülen durumda, el titremesine yol açan nedenler arasında yer alır. El titremesine neden olan bir diğer durum da aşırı alkol tüketimidir.

Bazı ilaçların kullanımına bağlı olarak da; Parkinson, epilepsi, polinöropati, distoni gibi hastalıklar el titremesine neden olur.

HANGİ VİTAMİN EKSİKLİĞİ EL TİTREMESİ YAPAR?

Vücutta DNA sentezi, kırmızı kan hücresi olarak bilinen eritrosit üretimi ve sinir dokusunun yenilenmesi gibi oldukça önemli görevlere sahip olan B12 vitamininin vücutta eksik olması el titremesinin yaygın olarak görülmesine neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal