Bu Sular Kalp Hastası Yapıyor!

Yapılan araştırmalar suyun nasıl olduğunun önemli olduğunu vurguluyor. Suyun mineral yapısı ve değerleri sizi hastalığa sürükleyebiliyor.

28.10.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-10:05)

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, suyun değerleri ve mineral değerlerinin insan üzerindeki etkilerinden bahsediyor.

BU SULAR KALP HASTASI YAPIYOR

Arıtılmış su kullanılmadan evvel cihazdan çıkan suyun analiz edilmesinin lazım olduğunu dile getiren Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, şu değerlendirmelerde bulundu: "Yapılan araştırmalar, yumuşak suların, mineral içeriği fakir suların sağlıklı olmadığını belirtmektedir. Haliyle arıtılmış su, arıtıldıktan sonra numuneler alınıp analize gönderilmeli, eğer gerçekten mineralden fakir durumda ise o vakit de sağlıklı olmadığı akıldan çıkartılmamalıdır. Mineralden fakir suların kalp damar hastalıklarına tutulma bakımından risk oluşturduğu çalışmalarda ortaya konulmuştur. Suyu içmeyle alakalı olarak ortaya çıkan bir hastalık değil ancak o suda almamız gereken maddelerin noksan bulunmasından kaynaklı bir hastalığa tutulma riskinin artışından söz edilir."

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal