Bu Saatten Sonra Sosyal Medyaya Girmeyin!

Yapılan araştırmalarda sosyal medyanın depresyon ve bağımlılık üzerine olan ilişkisi saptandı ve uzmanlar sosyal medya konusunda uyarılarda bulundu.

18.10.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 18.10.2019-10:05)

Doç. Dr. Hikmet Fırat, sosyal medyanın kullanımı hakkında uyarılarda bulunurken belli saatten sonra girilmemesi konusunda da tavsiyelerde bulundu.

SOSYAL MEDYA DEPRESYONA VE BAĞIMLILIĞA SEBEP OLUYOR

Doç. Dr. Hikmet Fırat, "Araştırmalarda sosyal medya bağımlılığının ciddi neticeler doğurduğu ortaya konuluyor. Sosyal medya bağımlılığında depresyon ve uyku hastalıkları ihtimalini üç kat artıyor. Günde üç defa ve daha fazla sosyal medyaya bağlanıyorsanız dikkat etmelisiniz. Uykusuzluk odaklanma sorununa, depresyona, kilo alımına ve bazı metabolik hastalıklara da sebep olabiliyor. Günde üç defa ve daha fazla sosyal medyaya bağlanıyorsanız dikkat etmelisiniz. Toplumda şuur oluşturmak gerekiyor. Uykusuzluk gün içerisinde verimin azalmasına, odaklanma sorunlarına sebep oluyor. Ebeveynlerin bütün bunları göz önüne alarak, önce kendilerini disipline etmeleri lazım. Bu biçimde çocuklarına örnek olabilirler." dedikten sonra
Artık evlerde saat 22.00'den sonra bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler yoluyla sosyal medya kullanımına son verilmesinin bir aile kuralı kabul edilmesine ihtiyaç olduğunu dikkati çeken Fırat, yatak odasına mutlaka cep telefonu götürülmemesi uyarısında bulundu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal