Bu Markaları Bir Daha Sakın AlmaYIN!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, at, eşek ve domuz eti yediren markaları tek tek internet sitesinden açıkladı.

12.08.2017-16:36 - (Son Güncelleme: 12.08.2017-17:44)

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, at, eşek ve domuz eti yediren 229 firmaya ait 355 parti ürünü  tek tek internet sitesinden açıkladı. Zaten dinimiz bazı hayvanların etlerini yemeyi serbest bırakmışken, bazılarını helal görmediği için yasaklamıştır. Helal kılınan veya yasaklanan hayvan çeşitleri incelendiği zaman, insan sağlığı için yararlı hayvanların etinin helal, zararlı olanların ise haram olduğu bilinmektedir.

Domuz eti de her türlü necaseti yiyen, beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen zararlı unsurlar taşıması nedeniyle dinimiz tarafından yasaklanmıştır. Yani bilimsel olarak da domuzun neden zararlı bir hayvan olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün tıp, insana en çok zarar veren ve hastalık bulaştıran etin domuz eti olduğunu belirlemiştir.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim de ise, domuz etinin haram olduğu şu ayetlerle ifade edilmiştir;

''Leş, kan, domuz eti, Allah’tan başkasının adı anılarak kesilen hayvanlar sizin için haram kılınmıştır!'' (mâide, 5/3)

KIYMADA SAKADAT ÇIKTI!

Et ve et ürünlerinde laboratuvar tahlilleri sonucunda, taklit yaptığı kesin olarak ortaya çıkan 51 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği, aralarında köfte, dana eti, sucuk, dana kavurma, kıyma, beyti kebap, kıymalı börek, pide harcı, döner, tavuk kıymanın bulunduğu 59 parti ürüne ait bilgiler paylaşıldı. Örnek olarak köftede at eti, Adana kebapta kanatlı eti, kıymada sakadat, sucukta da deri dokusu ortaya çıktığı duyuruldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal