Bu Hastalık Hem Ağrıya Hem de Psikolojik Yıpranmaya Neden Oluyor

Vücudun belirli gölgelerinde ya da kaslarda hissedilen ağrıların fibromiyalji olarak adlandırılır. Bu hastalığın kesin olmuş bir testi henüz olmamasıyla birlikte çoğunlukla da kadınlarda görülen bir hastalıktır. Peki etkileri nelerdir? İşte haberin detaylar...

25.08.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-09:57) Bu Hastalık Hem Ağrıya Hem de Psikolojik Yıpranmaya Neden Oluyor

Genel kaslarda ağrı ve vücutta belirli noktalarda kronik ağrı oluşması olarak adlandırılan fibromiyalji sendromu ile ilgili bilgi veren Fizyoterapist İsmail Dal, 'Fibromiyalji sendromuna yakalananlar sadece ağrı sebebiyle değil, psikolojik olarak da yıpranır. Bu hastalığı fizik tedavisi olan G-terapi ile tedavi etmek mümkün' açıklamasında bulundu.

HASTALIK KARABASAN OLARAK DA BİLDİRİLİYOR

Fizyoterapist İsmail Dal, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrıların yaşanmasına sebep olan fibromiyalji sendromu hakkında açıklamalarda bulundu. Hastalığa yakalananların arasında karabasan olarak tabir edilen fibromiyaljiyi, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir kas romatizması olarak tanımlayan İsmail Dal, 'Bununla birlikte bu rahatsızlığa yakalanan hastalar farklı branşlardaki doktorlara muayene olmakla beraber sayısız test yaptırmaya maruz kalırlar sebebi ise net tanısının olamamasıdır. Bu sebeple bu hastalığa yakalanan insanların sadece ağrı değil psikolojileri de fazlası ile yıpranır' şeklinde konuştu.

Belirtilere değinen Fizyoterapist Dal, 'Kesin olarak bir fibromiyalji tanı testi olmamasına rağmen; yaygın kas ve eklem ağrıları, stresli dönemlerde ve kapalı havalarda artan ağrılar, teşhis konulmasında yardımcı olmaktadır. Ayrıca fibromiyalji hastalarında sürekli; yorgunluk, uykusuzluk, sabahları dinlenmemiş bir şekilde uyanma, depresyon, bağırsak problemleri (kabızlık, şişkinlik vs) eşlik etmektedir. Toplumun yüzde 3 kesiminde özellikle kadınlarda görülür' diye konuştu.

G-TERAPİ’NİN FİBROMİYALJİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Fizyoterapist Dal, 'G-Terapi kaslarda ki spazmları, birikmiş laktik asitleri, tetik noktalarını ve eklem problemlerini, etki mekanizması olarak bloke olmuş kasları belirli uyaranlar ile blokajı ortadan kaldırarak tedavi etmektedir. Bunun sonunda fibromiyalji hastaları kas ve eklem ağrılarından kurtulmaktadır. G-Terapi kaslardaki özelleşmiş refleks noktalarına belirli frekanslarda basınç uygulayarak semptomları kalıcı olarak tedavi edebilen yeni nesil bir fizik tedavi modelidir. G-Terapi 1-3 seans aralığında uygulanıp, hastanın şikayetinin yoğunluğuna göre 2-2,5 saat sürmektedir. Tedavi sırasında tüm kaslara uygulama yapılarak tedavinin etkinliğini arttırmaktadır. Basınç şiddeti kişiye özel bir şekilde ayarlanıp; iğnesiz, ışınsız, ameliyatsız ve hiçbir yan etkisi oluşmadan uygulanır. Bu hastalık alanında uzman fizyoterapistler tarafından tansı konulmalı ve doğru tedavi uygulanması durumunda çok etkili sonuçlar alınmaktadır' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal