Bu Çay Böbrek Taşlarını Yok Ediyor

Kişinin yaşamını olumsuz etkileyen böbrek taşını evde bitkisel yöntemlerle düşürebileceğinizi biliyor muydunuz? Dayanılmayacak sancılara neden olan böbrek taşını yok edebileceğiniz doğal yöntemleri sizin için bir araya getirdik. Peki, böbrek taşı ağrısı nasıl geçer? Böbrek taşı nasıl düşer? İşte detaylar…

31.08.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-17:05) Bu Çay Böbrek Taşlarını Yok Ediyor

Böbrekler, genel sağlığımız ve yaşam kalitemiz açısından oldukça önemlidir. Vücut için zararlı olan maddeleri dışkılama yöntemi ile dışarı atan böbrekler, kişinin yaşamını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesini sağlar. Aynı zamanda kan basıncını dengede tutar, kan hücrelerinin olgunlaşmasını sağlayan hormon ile D vitamini sentezler, hormonları kontrol altında tutar ve kalsiyum fosfor dengesinin düzenlenmesini sağlar. Ancak farklı nedenlere bağlı olarak gelişen böbrek taşları hayati öneme sahip olan bu organımızı tehdit eder. Sizin için böbrek taşını evde düşürebileceğiniz doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar...

TAŞ KIRAN ÇAY NEDİR?

Bilimsel adı Phyllanthus niruri olan Chanca piedra bitkisinin kurutulmuş yapraklarından elde edilen bitki çayıdır. Chanca piedra (Phyllanthus niruri), Amazon yağmur ormanlarından elde edilen ve naturopatlara mesane, böbrek, safra kesesi ve karaciğer sağlığını koruyan güçlü bir bitkidir. Brezilyalılar bu bitkiye ‘taş kırıcı’ anlamına gelen ‘Quebra Pedra’ diyor. Geleneksel olarak, chanca piedra, vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesi için detoksifikasyona yardımcı olarak karaciğerin işlevini yerine getirebilmesi için destekleyen bir sağlık takviyesi olarak görülmektedir.

CHANCA PİEDRA BİTKİSİNİN SAFRA VE BÖBREK TAŞLARI İÇİN FAYDALARI

Chanca Piedra, Amazon’un yerli halkları tarafından binlerce yıldır safra ve böbrek taşlarını düşürmek için kullanılmakta. Ayurveda tıbbında, chanca piedra bitkisinin böbrek taşı oluşumunu engellediği düşünülmekte. Terapötik özelliklerini doğrulamak için uzun süreli randomize klinik çalışmalar gerekli olsa da, bazı ön çalışmalar, chanca piedra bitkisinin safra kesesi ve böbreklerdeki taşları yok edebileceğini ve böbrek taşı oluşumuna karşı savunma sağlayabileceğini göstermektedir. 2002 yılında yapılan bir çalışmada, chanca piedra bitkisinin karaciğerde safra salgılanmasını uyardığı tespit edilmiştir. Fazladan üretilen safra, sindirim sürecine yardımcı olur, bu da besin emilimine ve aynı zamanda atıkların giderilmesini kolaylaştırır.

BÖBREK TAŞI NASIL DÜŞER EVDE?

Bu çayın en bilinen faydası böbrek taşı oluşumu üzerindeki etkisidir. Aslında ‘taş kırıcı’ adı böbrekteki bu küçük, ağrılı taşları parçalamaya yardımcı olduğu için kullanılır.

Aynı zamanda bu çay böbrek kristallerinin toplanmasını engelleyerek taş oluşumunu engellemeyi sağlar. Çay böbreklerdeki kalsiyum seviyesini azaltarak taşların gelişimini engelleyebilir. Bazı araştırmalar, chanca piedra çayı içmenin üretrayı rahatlattığını, bu sebeple taşlar çok büyükse ve geçmeye başlarsa, ağrılı olmayacağı ortaya koymuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal