Diz ağrısına ne iyi gelir? Diz ağrılarını bıçak gibi kesen 5 etkili doğal ve bitkisel çözüm

Diz ağrıları günlük hayatın işleyişinde yaşayabileceğiniz problemlerden biridir. Dizler bedeni taşıyan eklemler olarak ayrı bir bakım ve özen istiyor. Peki hangi bitkiler diz ağrılarına etkilidir? Özellikle belli bir yaştan sonra görülme sıklığı artan diz ağrıları için doğal ve bitkisel yöntemleri bir araya getirdik.

06.04.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-15:47)

Bütün gün koşturmacanın içinde beyniniz kadar ayaklarınızda yorulur. Bunun nedeni giyindiğiniz ayakkabıdan ya da çok fazla ayakta durmaktan kaynaklı olabilir. Bu tarz problemleri çözmek için doktora gitmek yerine yaşadığınız diz ağrıları için doğal bitkilerden faydalanabilirsiniz. Bu hem ağrılarınıza hem de cildinize iyi gelecektir.

Diz ağrıları için bitkisel çözümler 

Aloe vera

Genellikle yara ve güneş yanıklarında kullanılan aloe vera bitkisinin özü, diz bölgesi için oldukça işe yarar. Bu bitki, doğal ağrı kesici olan birçok aktif bileşene sahiptir. Aloe içeren jeller veya aloevera bitkisinin yapraklarından elde edeceğiniz özü kullanarak dizlerinize masaj yapabilirsiniz.

Biberiye

Fırınlanmış sebze ve et yemeklerine muhteşem bir aroma katan biberiye, antienflamatuar ve antioksidan özellikler gösteren bileşenler içermektedir. İltihabı azaltmanın yanı sıra akne gibi cilt rahatsızlıklarını hafifletmeye, stresi azaltmaya ve kan şekerini iyileştirmeye yardımcı bileşikler içermektedir. Biberiyeyi hem taze hem de kurutulmuş şeklinde kullanabilirsiniz.

Okaliptüs

Diz ağrısına ne iyi gelir?

Okaliptüs, doğal bir analjeziktir. Ağrı için birçok yüzeysel tedavide kullanılmak için tercih edilir. Okaliptüs yaprakları, şişmeyi azaltan ve iltihaplanmayla ilgili ağrıyı hafifleten tanen içerir. Okaliptüs bitkisinin yapraklarını taze olarak yemeyin çünkü toksin etki gösterir. Bunun yerine, okaliptüs yağı ile ağrılı eklemlerinizi ovabilirsiniz.

Tarçın

Salep keyfinin ve bazı tatlıların başrolünde yer alan tarçının, mevcut iltihabı azaltmaya yardımcı bileşikler içerir. Tarçın, iltihaplanmayı tetikleyen serbest radikalleri etkisizleştirmektedir. Bu özellikleriyle tarçın, hücresel hasar ve kronik rahatsızlıklar yaşama olasılığı azaltmaya yardımcı oluyor.

Diz ağrısı için kür tarifi

4 adet limonun kabuklarını soyarak cam bir kavanoza yerleştirin ardından da üzerini kaplayacak kadar 2 su bardağı sızma zeytinyağı ekleyin sonrasında da okaliptüs yapraklarını yerleştirip ağzını kapatın. Bu karışımı 2 hafta oda sıcaklığında beklemeye bıraktıktan sonra hazırladığınız bu karışımı ağrıyan bölgeye haftada 3 kez uygulayıp gazlı bez ile sarın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal