Bu Besinleri Tüketerek Çocuk Özlemine Son Verin!

Çocuk sahibi olmak için her yolu deneyen ve her defasında başarısız olan çiftler her geçen gün artıyor. Peki, çocuk sahibi olmak isteyen çiftler gebelik sürecinde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için neler tüketmeli? Sperm ve yumurta kalitesini artırmak için hangi besinler tüketilmeli? Detaylar haberimizde…

18.05.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-13:56) Bu Besinleri Tüketerek Çocuk Özlemine Son Verin!

Dünya genelinde gebelik kaybı yaşanma oranı %2, gebelik sonucu alındıktan sonra yaşanan kayıp oranı , gebelik anlaşılmadan yaşanan kayıpların oranının ise çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Normal yolla veya tüp bebek tedavisi ile yaşanan gebeliklerde kayıp yaşanmasının önemli nedenleri arasında anne ve baba adaylarının bağışıklık sistemleri ile sahip oldukları genetiktir. Üreme Sağlığı ve İmmünolojisi Uzmanı Dr. Murat Berksoy, çocuk hasreti çeken çiftlerin sperm ve yumurta kalitesini artırmak için tüketmesi gereken besinleri sıraladı. İşte detaylar…  

ANNE ADAYLARI NE YEMELİ?

ARI SÜTÜ

Hormon dengesinin sağlanmasını destekler. Karaciğerin kendi kendini temizlemesine destek olur. Yumurtanın olgunlaştığı dönemde genetik açıdan hasar görme ihtimalini azaltır. Vücutta inflamasyonu azaltarak bağışıklığın desteklenmesini sağlar.

NASIL KULLANILIR?

İçeriğine güvendiğiniz ve doğal bir marka tercih ederek, her gün bir çay kaşığı tüketmelisiniz.

HAYIT OTU TOHUMU

Kadınların doğurganlığı için kullanılan, bilinen en eski besin takviyesidir. Adet düzensizliğine neden olan hormon bozuklukları için oldukça faydalı bir besindir. Adet öncesi gerginlik ve duygu-durum bozukluklarında rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Düşüğü önler. Progesteron hormonu eksikliğine bağlı infertilite tedavisinde kullanılır.

NASIL KULLANILIR?

Yarım tatlı kaşığı hayıt tohumunu ezip bir bardak kaynar suyun içerisine ilave edin. 5-10 dakika demlenmesini bekleyin ve sonra süzün. Bu çayı her gün 2 bardak tüketebilirsiniz.

DEVEDİKENİ

Devedikeni, vücuda giren toksinlerin etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Toksinlerin ve kimyasalların yumurtalıklara zarar vermesini engeller. İltihabı azaltan antioksidan etkileri yumurta olgunlaşma sürecinde oldukça faydalıdır.

NASIL KULLANILIR?

1 çay kaşığı ezilmiş devedikeni tohumunu bir bardak sıcak suyun içerisine ilave edip 10 dakika demlenmesini bekleyin. Günde 4-6 fincan tüketebilirsiniz.

ANANAS

İçeriğinde bulunan doğal kimyasallar ağrıların azalmasını, kan akışkanlığının artmasını, yaraların iyileşmesini, sindirimin düzenlenmesini ve  şişliğe neden olan ödemin atılmasını sağlar. Aynı zamanda iltihaplanmayı azaltarak embriyonun rahme tutunma aşamasında yardımcı olur.

NASIL KULLANILIR?

Özellikle her sabah kahvaltıda 2 dilim ananas yenmesi önerilmektedir.

BABA ADAYLARI NE YEMELİ?

ÇÖREKOTU YAĞI

İçeriğinde bulunan temel yağ asitleri sayesinde sperm DNA hasarını azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

NASIL KULLANILIR?

Her yemeğe bir kaşık çörekotu ekleyerek tüketebilirsiniz.

GİNSENG

Afrodizyak etkisi ile çok tercih edilir. Cinsel işlev bozukluklarında en çok kullanılan besinler arasında yer alır. Sperm sayısı ve kalitesinin artmasını sağlar. Testisleri zararlı kimyasalların neden olduğu etkilerden korur.

NASIL KULLANILIR?

Bitkinin kurutulmuş köklerinden ginseng çayı yapılır. Kökler rendelenerek ya da küçük parçalar halinde doğranarak üzerine kaynamış su eklenir ve daha sonra 5 dakika soğutulmuş su eklenir. Bu şekilde 6-7 dakika demlenir. Günde 1-2 kez içilebilir.

ARI POLENİ

Arı poleni A ve B vitaminleri açısından oldukça zengindir. Yüksek oranda protein içeren arı poleni erkeklerde güç ve dayanıklılığın artmasını sağlar. Sperm sayısı ve kalitesinin artmasında da oldukça faydalıdır.

NASIL KULLANILIR?

Alerjisi olmayan kişilerin yemeklerle birlikte günde 1-2 yemek kaşığı tüketmesi önerilir.

ZERDEÇAL

İltihaplanmayı azaltan antioksidan etkisiyle spermin kalitesini artıran zerdeçal, dölleme yeteneğinin iyileştirilmesinde de yardımcı olur. DNA hasarının azalmasını sağlar.

NASIL KULLANILIR?

Baharat olarak kullanılan zerdeçalın aynı zamanda taze bitkisinden çayı da yapılarak tüketilebilir. Yemeklerin içerisine de 30-40 gram ekleyerek kullanılabilir.

SAFRAN

Safran, kaygının azalmasını sağlar. Cinsel fonksiyonları iyileştirici etkisi ile çocuk sahibi olmak isteyen baba adaylarının sık tükettiği besinlerdendir.

NASIL KULLANILIR?

Tüketilen besinlere baharat olarak kullanılabildiği gibi günde bir çay kaşığı salatalara eklenerek de kullanılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal