Bu Besinleri Ambalajsız Tüketmek Tehlikeli

Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmez besinlerinden biri olan peynir ve kalsiyum kaynağı olan sütü ambalajsız tüketmek tehlikeli olabiliyor. Uzmanlar açıkta satılan besinlerin tüketiminin sağlıklı olmayacağını açıkladı. İşte detaylar...

20.06.2020-09:42 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-09:36) Bu Besinleri Ambalajsız Tüketmek Tehlikeli

 

Marketlerde, pazarlarda satılan açık peynir ve sütün tehlike saçtığı belirlendi. Özellikle bebeği olanların açık satılan peynir ve süt ürünleri tüketmemesi tavsiye ediliyor.

AMBALAJSIZ PEYNİR VE SÜT TÜKETMEYİN!

Açık satılan ürünlerin tehlikeli olabileceğini belirten Prof. Dr. Harun Uysal, "Peynir, süt, yoğurt gibi süt ürünleri hilelere çok açık gıdalardır. Özellikle peynirlerde hileler çok yapılıyor. Taze peynir, sütten elde edilmesi gerekirken sütsüz peynirler yapılıyor. Sarı renginin elde edilmesi için margarin ve nişasta katılıyor. Sonra bu karışıma su ve tuz katılarak peynir hazırlanıyor. Tüketici tost peyniri denen peynirleri alırken de dikkat etmesi gerekiyor. Bu peynirlerde kullanılması yasak olan antibiyotikli sütlerden elde ediliyor. Bazı firmalar ise iade edilen peynirleri topluyor, bunu bir makine içerisine atıyor bu makine içerisine eritme tuzu denilen tuzları atıyor. Belli bir ısının üzerinde ısıtıldığı zaman peynirdeki pıhtılar eriyor. Eridikten sonra yeni üretilen taze peynirleri katıyor. Karışımı erittikten sonra bunu kalıplar içerisine koyuyor. Sonrasında satışa sunuyor" şeklinde konuştu.

Sağlıklı olduğu düşünüldüğü için tercih edilen kaynatma sütün zannedildiğinin aksine zararlı olduğunu belirten Uysal, "Tüketiciler, paketli sütlerde hile olduğunu düşünüyorlar. Biz sütü evde kaynatıyoruz, dolapta iki üç gün içerisinde bozuluyor, paketli sütler neden bozulmuyor diye soruyor. Paketli sütler içerisinde katkı maddelerinin olduğuna inanıyorlar. Böyle bir şey yok, tüketiciler kapalı sütleri gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Hatta çocuklarına ve bebeklerine bile içirebilirler. Paketli sütün ambalajı altı kattan ibaret. Sütün ambalaja girebilmesi için adeta bir hastane ortamı, ameliyat ortamı oluşturuluyor ve öyle dolduruluyor. Hiçbir hava geçişi, mikroorganizmalar geçişi sağlanmıyor" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal