Bu Besinler Şekerinizin Yükselmesine Neden Oluyor

Yüksek şeker içeriğine sahip olan bazı besinler, sağlığa verdiği zararın yanında kilo almaya da neden olmaktadır. Ancak bazı besinlerin şeker içeriğinin yüksek olduğu bilinmemektedir. Özellikle bu besinleri tüketen kişilerin kilo alımı kaçınılmaz olur. Peki, şeker içeriği yüksek olan besinler hangileridir?

29.05.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-09:50) Bu Besinler Şekerinizin Yükselmesine Neden Oluyor

Birçok kişi tükettiği besinlerin içeriğinde bulunan şeker oranının ne kadar olduğunu bilmiyor. Sağlıklı olarak bilinen, diyet olarak bilinen ürünler dahi yüksek oranda şeker içermektedir. Şeker oranı yüksek olan besinler ilerleyen yıllarda yaşanacak sağlık sorunlarına zemin hazırlamaktadır. Ama özellikle de kilo vermek isteyen kişilerin önünde bir engel oluşturmaktadır. İşte daha önce duymadığınız şeker oranı yüksek olan besinler…

EKMEKLER

Yalnızca beyaz ekmek değil, tahıllı, çavdar ve esmer ekmek gibi birçok ekmek türünde de şeker bulunmaktadır. Gözünüze daha sağlıklıymış gibi görünen paketli ekmeklerin bazıları gizli şekerlerle dolu olabilir. Bu nedenle gizli şekerleri vücudunuza almak istemiyorsanız paketli ekmeklerin etiketini okuyarak şeker içeriğine sahip olmayanları tercih edebilir veya ekmeğinizi güvendiğiniz bir fırından satın alabilir, hatta evde kendiniz dahi yapabilirsiniz.

KONSERVE GIDALAR

Fasulye, domates, bezelye gibi konserve gıdaların etiketlerine baktığınızda içeriğinde bulunan şeker miktarına çok şaşıracaksınız. Bu tür gıdalara çok daha lezzetli olması için şeker ilavesi yapılmaktadır.

MISIR GEVREKLERİ

Birçok tahıl da gizli eklenmiş şekerle dolu. Eğer satın aldığınız gevrek tatlıysa ve görüntüsü parlaksa etiketini okuduğunuzda karşılaşacağınız şeker miktarı sizin için sürpriz olmamalı. O derece ki, sağlıklı zannedilen bazı kahvaltı gevrekleri bir dilim kekten bile daha fazla şeker içeriyor. Bu yüzden etiketini okumadan satın aldığınız mısır gevreklerinin kan şekerinizi hızla yükseltme ihtimalini göz ardı etmemelisiniz.

DİYET ATIŞTIRMALIKLAR

Piyasada diyet ürünü olarak sunulan ve sağlıklı beslenme başlığı altında tüketilen birçok besin bulunmaktadır. Ancak yağsız ve diyet dostu olarak pazarlanan bu besinlerin büyük bir kısmında yüksek miktarda şeker bulunmaktadır.

SMOOTHİE

Sağlıklı beslenme konusunda popüler hale gelen ve giderek daha da fazla tercih edilen bir içecek türü olan smoothieleri evde kendiniz hazırladığınız zaman içeriğine ne koydupunuzu bilerek, güvenle tüketebilirsiniz. Ancak dışarıdan sipariş ettiğiniz smoothieler düşünüldüğü kadar masum olmayabilir. Çünkü daha lezzetli olmaları için birçoğuna şeker ilave edilmektedir.

SOS VE ÇEŞNİLER

Yemeklerimizin tatlanmasını sağlayan sos ve çeşniler de yüksek miktarda şeker içermektedir. Eğer bunların içerisinde yer alan şekeri kendinizden uzak tutmak istiyorsanız bu sos ve çeşnileri evde kendiniz de yapabilirsiniz.

MEYVELİ YOĞURTLAR

Meyveli yoğurtların lezzetini artırmak için içerisine şeker konulmaktadır. Bu nedenle hazır meyveli yoğurtlar almak yerine evde kendiniz sade yoğurdun içerisine toz tarçın ve meyve ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal