Bu Besinler Ödeme ve Cilde İyi Geliyor

Yaz aylarının gelmesi sıcaklıkları artırdı. Bunun göstergesi olarak da gün içerisinde aşırı terlemeler yaşayabiliyoruz. Bu da fazla sıvı kaybına neden oluyor. Sıvı kaybı da vücutta olumsuz etkilere neden olabiliyor. Peki sıvı kaybını nasıl önleyebiliriz? İşte detaylar...

14.07.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-11:49) Bu Besinler Ödeme ve Cilde İyi Geliyor

Sıcak havaların gelmesi vücudun terleme ile sıvı kaybı yaşamasına neden oldu. Bu havalarda yaşanabilecek sıvı kaybına fazlasıyla dikkat etmemiz gerekli. Çünkü sıvı kaybının olması sadece dış görünüşe değil iç organlarınızı olumsuz olarak etkileyebilir.

SIVI KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ

Aşırı sıcakların yaşandığı bu yaz aylarında ter yoluyla kaybedilen mineralin karşılanmasında soda iyi bir seçenek olacaktır. Bunun yanında yoğurt ise içerdiği bakteriler sayesinde bağırsak düzenleyicidir. Yoğurt, ayran şeklinde tüketildiğinde daha fazla sıvı alınmasını yardımcı olur. Üç-dört sap naneyi ve yarım kase yoğurdu mutfak robotundan geçirdikten sonra tuz ve su ilave ederek naneli ayran elde yaparak tüketebilirsiniz.

Farklı bir alternatif olarak yeşil çay ve kuşburnu gibi bitki çayları, antioksidan ve C vitamini içerikleri ile vücuda yararlıdır. Kaynattığınız birkaç yaprak ıhlamur, elma kabuğu, kabuk tarçın, karabiber ve kakuleye buz ilave ederek soğuk çay olarak tüketebilirsiniz. Bitki çayları, sıvı ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olacaktır. Kilo problemi olmayanlar için evde hazırlanan meyve suları iyi birer içecek seçeneğidir. Potasyum, kalsiyum ve fosfor içeren meyve suları, sıcak havalarda yaşanan sıvı kaybını engeller. Taze sıkılmış meyvelerin suları, vitaminlerini kaybetmemeleri için bekletilmeden tüketilmelidir.

Yaz aylarının sevilen meyvelerinden biri olan karpuz da sıvı takviyesi olarak tüketilebilir. Bir-iki dilim karpuzu, bir kase buz parçası ve maden suyuyla karıştırarak karpuz suyu hazırlayabilirsiniz. Yalnız unutulmamalıdır ki fazla miktarda karpuz tüketilmesi, günlük alınan şeker miktarını artırır. Meyve suyu olarak tüketebileceğiniz taze sıkılmış limon suyuyla hazırlanan limonatanın, içerdiği C vitamini sayesinde diğer gazlı ve asitli içeceklere göre besin değeri daha yüksektir. Limon, nane ve su kullanarak yapılan limonata, bal ya da pekmez ile tatlandırılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal