Bu Besinler Magnezyum Kaynağı!

Magnezyum eksikliği, kalp ritim hızından hipertansiyona, uykusuzluktan yorgunluğa birçok sağlık sorununa neden olur. Peki, magnezyum eksikliğinde tüketilmesi gereken besinler nelerdir? Hangi besinlerde magnezyum bulunur? Magnezyum deposu besinler hangileridir? Detaylar haberimizde…

14.05.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-12:07) Bu Besinler Magnezyum Kaynağı!

Sizin için magnezyum eksikliğinde tüketmeniz gereken besinleri bir araya getirdik. Magnezyum deposu olan bu besinlere tüketerek birçok hastalık riskini ortadan kaldırabilirsiniz. İşte magnezyum deposu olan besinler…

TATLI PATATES

Kan şekerini düzenler, karaciğer, cilt ve prostat kanseri riskinin azalmasını sağlar, zengin lif ve magnezyum içeriği sayesinde sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Göz ve karaciğer hastalıklarına karşı da son derece yararlı bir besindir.

BADEM

Beyin gelişimini destekleyen badem, düzenli olarak tüketildiği zaman vücudun kolesterol seviyesini düzenler. İçeriğinde bulunan fosfor sayesinde 'osteoporoz' gibi yaşa bağlı sorunların başlamasını önlerken, kemik ve diş yapısının güçlenmesini sağlar.

KIZILCIK

Kızılcık, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır, diş çürümelerini ve solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonların önlenmesini sağlar.

DUT

Saç dökülmesine karşı oldukça etkili olan dut, çok fazla antioksidan içerir bu sebeple pek çok hastalığın tedavisinde ve cilt bakım malzemelerinde kullanılır.

AVOKADO

Tam bir vitamin ve mineral deposu olan avokado, bol liflidir bu sebeple sindirim sistemini düzenler, kolesterolü dengeler ve göz sağlığını korur.

TARÇIN

Doğal bir mikrop önleyici olan tarçın, kan şekerinin düşürülmesini sağlar. Hafızayı güçlendirir, metabolizmanın yağı ve şekeri işlemesini düzenlediği için kolesterolün düşürülmesine katkı sağlar.

KİNOA

Glutensiz gıdalar sınıfında yer alan kinoa,  besin değeri oldukça yüksektir. Tam bir protein kaynağıdır ve vücudun ihtiyacı olan aminoasitleri sağlar. Kilo kontrolünü sağlar, sindirim sistemini düzenler. İçerisinde bulunan yüksek miktardaki magnezyum minerali sayesinde damarların rahatlamasını ve şiddetli baş ağrılarının giderilmesini sağlar.

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, kan şekerini düzenleyerek, bol antioksidan içerir. İdrar yollarını temizler, görme kaybı gibi aksaklıkların giderilmesine yardımcı olur. Kalbi onarır, beyin fonksiyonlarını güçlendirir ve sindirim sistemini düzenler.

KAKAO

Çok fazla aşırıya kaçmadan tüketilen bitter çikolata, beyin sağlığı için oldukça faydalıdır. Yapılan çalışmalarda, kakaonun, içeriğinde bulunan flavanolların, mekan hafızası ve tepki süresi gibi bilişsel hafızayı desteklediğini ortaya çıkarmıştır. Yapılan bir başka çalışmaysa flavanollerin damar tıkanıklıklarını azaltmaya yardımcı olduğunu ortaya koymuştur.

Flavanol faydalarından daha fazla yararlanmak için bitter veya kakao oranı en az %70 olan çikolataları tercih edebilirsiniz.

CEVİZ

İçerisinde bulunan Omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığının korunmasını sağlayan ceviz, lif içeriği bol olduğu için sindirim sisteminin de düzenlenmesini sağlar.

SOMON

Somon hafızayı kuvvetlendirir ve beyin fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar. Düşük kalorili olması sayesinde diyet programlarının vazgeçilmez besinleri arasında yer alır. Tansiyonu düzenler, kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir, manik depresiflik veya depresyon gibi ruhsal aksaklıkların giderilmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal