Bu Besinler Kalbe Zarar Veriyor

Uzun ve sağlıklı yaşam için kalp sağlığımızı korumamız gerekiyor. Uzmanlar bazı besinlerin kalp sağlığını olumsuz etkilediğini açıkladı. Peki, kalp sağlığını olumsuz etkileyen besinler neler? Kalp sağlığına olumsuz etkileri bulunan besinleri neden tüketmemeliyiz? Kalp sağlığını olumsuz etkileyen besinleri öğren

06.06.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-13:39) Bu Besinler Kalbe Zarar Veriyor

Kalp sağlığına şeker, sodyum ve yağ gibi maddeler oldukça zarar veriyor. Kalp krizine sebep olan ve kalp sağlığına zarar veren besinleri öğrenmek istiyorsanız detaylar haberimizin detayında...

KALP SAĞLIĞINA ZARAR VEREN BESİNLER

Bisküvi

Birçok bisküvi markası ürünlerinde kalbe zarar verebilecek trans yağlarla kullanır. Trans yağlar kalp sağlığınız için oldukça olumsuz özelliklere sahiptir.

Hazır Meyve Suları

Marketlerde satılan hazır meyve sularının içerisinde şeker oranı çok yüksektir.Hazır meyve suyu almak yerine meyveleri kendiniz sıkarsanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Bulyon

Çorbalarda ve pilavlarda kullanılan bulyon tabletlerin içeriğinde sodyum ve kimyasal olarak monosodyum glutamat gibi tatlandırıcılar bulunur. Kalp sağlığı için oldukça zararlıdır. Bulyonlar yerine kemik ve eti suda kaynatabilirsiniz.

Dondurulmuş Besinler

Dondurulmuş ürünler sodyum içerir. Sodyum organların kireçlenmesine sebep olur. Kalp sağlığınız için az sodyumlu besinleri tercih etmelisiniz.

Beyaz Pirinç

Çoğu kepekli tahıllar, kalp hastalığımızın olma riskini yaklaşık yüzde 20 oranında azaltabilirken rafine beyaz pirinç tam tersi kalbe zarar vermektedir. Bulgur tercih etmek kalp sağlığınız için çok daha yararlı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal