Bu Besinler Daha İyi Uyumanızı Sağlıyor

Özellikle son günlerde Coronavirüsünün neden olduğu stres ve bunalım rahat bir uyku uyumanın önüne geçiyor. Peki, daha iyi bir uyku için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde...

18.04.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-11:21) Bu Besinler Daha İyi Uyumanızı Sağlıyor

Stres, kaygılar, bunalım, fazla kafein tüketimi gibi nedenler rahat bir uyku uyuyamamanın en bilindik nedenleri arasındadır. Sağlıklı bir yaşam için gerekli olan uykuyu iyi alamamak, vücutta birtakım sorunlar ortaya çıkmasına neden oluyor.  Kısa süreli uyku yoksunluğu gün boyunca konsantrasyonu, hafızayı, öğrenmeyi, ruh halini ve ilişkileri etkileyebiliyor. Aynı zamanda uzun vadede, uyku eksikliği inflamasyon merkezli çok ciddi etkiler bırakıyor. Uyku sorunlarınızın üstesinden gelmenizi sağlayacak önerileri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

UYKU PROBLEMLERİ NEDEN OLUR?

Insomnia; uykusuzluk, uykuya dalmakta zorlanmak, uykuda kalmak ya da her zaman rahatsız bir gece uykusu uyumak gibi birçok uyku sorununu kapsayan bir rahatsızlıktır. Çok sıcak ya da soğuk bir oda, rahatsız edici bir yatak, alkol, kafein, nikotin, vardiyalı çalışma, kaygı veya depresyon uykusuzluğun nedenleri arasında sayılabilir. Hemen herkes hayatının bir döneminde uykusuzluktan muzdarip olmuştur, fakat endişeli veya stresli dönemlerde daha fazla uykusuzluk problemi yaşanabilmektedir.

DAHA İYİ UYUMAK İÇİN YAPMAK GEREKİR?

Ağır Bir Battaniye

Ağır bir battaniye, vücudu sıkıca saracağı için kundaklama veya masaj hissi verir. Bunun yanı sıra stresi azaltır ve güvenlik duygularının artmasını sağlar. Bu tarz battaniyeler son yılların yükselen trendleri arasında yer alıyor. Araştırmalar, bu battaniyeler ile uyumanın; stres hormonunu azaltabileceğini ve mutluluk duygularının artacağınız gösteriyor.

Magnezyumdan Zengin Beslenin

Magnezyum, vücudun rahatlamasına ve gevşemesine yardımcı olan sakinleştirici özellikleri sayesinde 'doğanın sakinleştiricisi' olarak adlandırılır. Lahana, kahverengi pirinç, ıspanak, brokoli, fındık, avokado, bitter çikolata, tohum ve bakliyat gibi gıdalar magnezyum içeriği açısından oldukça yüksektir. Düşük magnezyum seviyelerinin göstergelerinden biri yorgunluk, uyku bozukluğu, kaygı ve düşük ruh halidir.

Elektronik Cihazlardan Uzak Durun

Yapılan araştırmalar, elektronik cihaz kullanan kişilerin uykuya dalmalarının daha uzun sürdüğünü ve ertesi sabah daha yorgun uyandıklarını ortaya koymuştur. Tabletlerinizi, akıllı telefonlarınızı ve dizüstü bilgisayarlarınızı yatmadan 30 ila 90 dakika önce kapatmak, uyku için hazırlanmak daha rahat bir şekilde uykuya dalmanıza yardımcı olur, rahatlamayı teşvik eder ve zihninizi uykuya hazırlar.

5-HTP İle Uyku Hormonlarınızı İyileştirin

5-Hidroksitriptofan (5-HTP) vücudumuzda doğal olarak bulunan ve uyku döngüsünü düzenlemeye yardımcı olan melatonine dönüştürülen bir amino asittir. 5-HTP'nin, vücudun melatonin hormonunu üretmesine yardımcı olur ve uyku uyanıklık döngüsünü etkiler. Bu hormon, serotonin adı verilen bir beyin kimyasalını üretmesine de yardımcı olarak ruh halinin iyileştirilmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal