Bu Besinler Buzdolabında Zehre Dönüşüyor!

Besinler sağlığımız için oldukça önemli rol oynamaktadır. Bazı besinlerin buzdolabında saklanmaması gerekir. Saklama alanlarına dikkat etmeniz gerekir. Aksi taktirde hızla bozulurlar ve siz bunu fark etmeden tükettiğinizde hastalıklara neden olabilir. Peki bu besinler nelerdir? İşte detaylar...

21.08.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-10:18) Bu Besinler Buzdolabında Zehre Dönüşüyor!

Severek tükettiğimiz birçok besin bizim sağlığımız için çok önemlidir. Sağlıklı bir yaşam için her besinden yeterli miktarda tüketmek gerekir. Tükettiğimiz çoğu besinin de saklama alanlarının farklı olduğunu bilmemiz gerekir. Meyve ve sebzelerin buzdolabında saklanması uzun ömürlü olması ve çürümemesi için gereklidir. Fakat bazı besinleri de buzdolabında saklamak doğru değildir.

BESİNLERİ SAKLAMA ALANLARINA DİKKAT

Genellikle buzdolabı tükettiğimiz besinler için iyi bir saklama alanı olarak bilinmektedir. Bu yüzden yediğimiz ya içtiğimiz bütün besinleri buzdolabına koyma ihtiyacı duyarız. Fakat bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Her besini saklamak için buzdolabına koymak doğru bir işlev olmayacaktır.

Saklama alnı her besin için farklıdır. Dışarıda kurutularak tüketilen ya da kızartması yapılan bazı besinleri buzdolabına koymanıza gerek yok. Çünkü onların soğuk bir ortama ihtiyacı yok. Orta seviyedeki ısı alnında kalması gereken besinlerde vardır. Ayrıca buzdolabında saklamaya kalktığınızda onu korumuyorsunuz aksine bozulmasına yani tadının veya kokusunun farklılaşmasına neden oluyorsunuz.

BUZDOLABINDA SAKLANMAMASI GEREKEN BESİNLER

TATLILAR

Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulacaktır. Bu yüzden kahvaltılık tatlılarınızı buzdolabına koymayın.

KAHVE

Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin sadece lezzetini bozmakla kalmaz aynı zamanda görüntüsünün de bozulmasına neden olur.

PATATES

Emilimi yüksek bir besin olan patates durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur ancak görüntüsü aynı kaldığından dolayı fark etmek zordur. Fakat pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.

SARIMSAK

Antibakteriyel etkiye sahip olan sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir. Genellikle açık alanlarda bırakılması tavsiye edilir.

DOMATES

Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri de domatesin bozulmaması için buzdolabına konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabına konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı hızlı bir şekilde bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına sebep olmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal