Bu Besinin Birçok Faydası Var!

Yemeklerinize tat katması için kullandığınız bu baharatın insan sağlığı üzerinde birçok etkisi bulunmakta. Akdeniz ve Güneybatı Asya'da sıklıkla kullanılan bir baharat olan kimyonun faydalarını sizin için bir araya getirdik. Detaylara haberimizin içeriğinde ulaşabilirsiniz...

21.04.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-10:36) Bu Besinin Birçok Faydası Var!

Sofralarımızı süsleyen yemeklerimize lezzet katmak için eklediğimiz bir baharat olan kimyonun astım ve bronşitten kolesterole, şeker hastalığından kemik sağlığına kadar birçok faydası bulunmaktadır. Sizin için kimyonu bilinmeyen faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar...

ASTIM VE BRONŞİTE İYİ GELİYOR

İçeriğinde kafein ve zengin aromatik esansiyel yağlar bulunan kimyon, astım ve bronşit gibi solunum rahatsızlıklarından muzdarip olan kişiler için doğal bir ilaç konumundadır. Balgam söktürücü özelliği sayesinde solunum yollarında biriken balgam ve mukusu; hapşırmak, öksürmek ve tükürmek yoluyla dışarı atılmasını kolaylaştırıyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Kimyon, vücutta yüksek kolesterol seviyesini kontrol arlına almaya yardımcı olan hipolipidemik özelliklere sahip bir besindir. Bu özelliği sayesinde kimyon, yüksek kolesterolü düzenlemede yardımcı olan besinler arasında yer alır.

ŞEKER HASTALIĞINI ÖNLER

Kimyon içerdiği biyolojik aktif bileşen olan kumin aldehit ile diyabet oluşumunda rol alan enzimleri engeller ve vücutta insülin üretimini sağlayan pankreastaki beta hücrelerini koruyarak insülin düzeyini artırır. Bu sayede glikoz seviyesini kontrol altına alır. Şeker hastaları hemen her yemekte tüketebilir.

ANEMİYİ ÖNLER

Demir içeriği açısından zengin olan kimyon, kansızlığı olanlar için günlük diyete besleyici bir katkı sağlar. Yorgunluk, kaygı ve bilişsel rahatsızlıklar gibi anemi semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

SİNDİRİMİ DÜZENLER

Kimyonun sindirim sorunlarını gidermede de ekili bir besindir. Esansiyel yağları, magnezyum ve sodyum içeriği nedeniyle, sindirimi kolaylaştırır ve aynı zamanda sıcak suyla tüketildiği zaman midenin rahatlamasını sağlar. İrritabl barsak sendromu en sık görülen mide-bağırsak bozukluklarından biridir. Kimyon ekstraktının şişkinlik gibi mide-bağırsak rahatsızlıklarının ve IBS’nin diğer semptomlarının tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda kimyonun aroması, ağızdaki tükürük bezlerini harekete geçirdiği için besinlerin sindirimini kolaylaştırır.

BAĞIŞIKLIĞIN ARTMASINI SAĞLAR

Demir, uçucu yağlar, C ve A vitamini dahil olmak üzere kimyonun içeriğinde bulunan temel besinler, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. C vitamini, beyaz kan hücrelerinin işlevini ve aktivitesini uyaran en güçlü antioksidanlardan biridir. Aynı zamanda, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa neden olan serbest radikalleri etkisiz hale getirir.

KEMİK SAĞLIĞINI KORUR

Kemik sağlığı için oldukça önemli olan kalsiyum kimyonu içeriğinde bolca bulunmaktadır. Kimyonun içeriğinde bulunan kalsiyum kemik yoğunluğunun arttırılmasına yardımcı olarak osteoporozun başlamasını da geciktirir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal