Bu Besini Fazla Yemek Kilo Aldırıyor

Yazın sadece çocukların değil yetişkinlerinde hem ferahlatıcı etkisi hem de lezzetinden dolayı tercih ettiği dondurma fazla tüketimde istenmeyen kilolara neden olabilir. Uzmanlar dondurmanın külahının bir dilim ekmeğe eşit olduğunu söylüyor. Detaylar haberimizde...

24.06.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-12:03) Bu Besini Fazla Yemek Kilo Aldırıyor

 Yaz aylarının sıkça tüketilen tatlılarından olan dondurma herkesin sevdiği bir besindir. Dondurmanın tüketimi fazla besin alımına neden olacaktır. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi dondurmanın da fazla tüketimi zararlı olabilir.

DONDURMA TÜKETİMİNDEKİ BESİNLER

Gerçek dondurma yapımında sadece süt, salep ve şeker kullanılmaktadır. Dondurma sütlü tatlı olarak geçer. Dilerseniz dondurma yapımı sırasında içerisine meyve koyarak meyveli dondurma yapabilirsiniz. Sade olan dondurmanın kalorisi kakao, karamelli dondurmalara oranla daha düşüktür. Dondurmanın üzerine eklenen çikolata sosu veya fındık, fıstık gibi süslemeler de dondurmanın kalorisini artıracaktır.

Süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurma, içinde bulundurduğu protein, karbonhidrat, yağ, A, D, E grubu vitaminleri ve kalsiyum, fosfor, magnezyum gibi mineraller ile yeterli ve dengeli beslenmede hem çocuklar hem de büyükler için iyi bir tatlı tercihi olabilir.

1 DİLİM EKMEĞE BEDEL

Dondurma yerken külahının kıtırlığı da hoşumuza gider ve dondurmamız bittikten sonra külahını da yeriz. Çok çabuk yenilen ve hafif bir yiyecek olarak görünse de külah 1 dilim ekmeğe eşdeğer olduğunu biliyor muydunuz?

Dondurmayı gün içinde tükettiğinizde fazla olmamasına dikkat edin. Özellikle külahları çok tüketmeyin. Bu ilk başlarda önemsiz görünebilir fakat sonrasında istenmeyen kilo problemlerine neden olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal