Bu Besin Yorgunluğa Birebir

Her sabah uyandığınızda kendinizi yorgun ve enerjisiz mi hissediyorsunuz? Peki, bu duruma son verebileceğiniz mucize besinlerle tanışmaya ne dersiniz? Düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzdaki değişimlere inanamayacaksınız. İşte yorgunluğu gideren mucize besinler...

27.03.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-16:08) Bu Besin Yorgunluğa Birebir

Her sabah yorgun uyanmak, gün içerisinde halsiz ve güçsüz hissetmek, günlük işleri yaparken dahi bitkin düşmek... Çoğu zaman yüksek iş temposu, şehir hayatı, günlük hayatın koşuşturması ve stresten kaynaklandığı düşünülen bu belirtilerin üstesinden sağlıklı beslenerek gelebilirsiniz! işte yorgunluğu gideren mucize besinler...

KEFİR

Kefir, insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir besindir. Özellikle yorgunluğa iyi gelen kefir, içerdiği probiyotik bakteriler ile bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Güçlü bir bağışıklık sistemi, yorgunluğu ve enerji düşüklüğünü ortadan kaldırmayı kolaylaştırır. Ara öğünlerde bir bardak kefir tüketilebilir.  

MANTAR

Yapılan araştırmalara göre mantar, vücutta serotonin salgılanmasını sağlar.  Ayrıca mantar, iyi bir protein kaynağı olduğu için vejetaryenler için de sağlıklı bir besindir.

MUZ

Muzda içerdiği yüksek potasyum oranı ile yorgunluğun üstesinden gelen besinler arasında yer alıyor. Ayrıca mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin hormonunun salgılanmasını da sağlar.

TAM TAHILLAR

Buğday, çavdar ve yulaf gibi tam tahıllı ürünleri düzenli olarak tüketmekte bahar yorgunluğunu yenmenize yardımcı olur. Tam tahıllar; zengin lif içerikleri, kan şekerinde dengesizlik yaratmamaları ve yüksek oranda B vitamini içermeleri sebebiyle baharda en yakın dostunuz olması gereken besinlerdendir.

AVOKADO

Avokado, vitamin ve mineral içeriği yüksek olan, yapısında sağlıklı yağ asitleri bulunduran bir meyvedir. Günlük vitamin ihtiyacının karşılanmasında ve vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asitlerinin alınmasında oldukça önemli rol oynar. Aynı zamanda avokado, birlikte tüketildiği besinlerin vücut tarafından daha iyi kullanılmasına yardımcı olur.

SU

Her gün en az 2 litre su tüketmeniz oldukça önemlidir. Vücuttaki su oranının azalması, halsizlik ve yorgunluğa neden olabilir. Vücuttaki su kaybını engellemenin en kolay yolu ise susuzluk hissinin oluşmasını beklemeden su içmektir. Özellikle bahar ayları her gün en az 2 litre su içmek gereklidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal