Bu Besin Kanser Riskini Azaltıyor!

Yaşa bağlı olarak vücutta birçok değişimler olur. Değişimler sonucu hücreler de tahribat, düzensiz beslenme, genetik faktörler gibi nedenler hastalıklara neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar bazı besinlerin hücresel tahribatı önleyebiliyor. Peki bu besinler neler? Detaylar haberimizde...

13.07.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-13:33) Bu Besin Kanser Riskini Azaltıyor!

Son zamanların en korkulan hastalığı olan kanser, genellikle beslenme alışkanlıklarından dolayı ortaya çıkmaktadır. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre hücre tahribatını engelleyen besinlerin neler olduğu belirlendi.

BU BESİNLER KANSERİ ÖNLÜYOR

Son yılların korkulan hastalığı olan kanseri önlemek için tüketebileceğiniz besinler uzmanlar tarafından açıklandı. Hatta açıklanan bu besinler iki ayda kanser oluşumunu engelliyor.

Kansere karşı tüketmeniz gereken besinlerin başında pazı geliyor. Bu bitki en çok bilinen iki antioksidan kaynağı olan syringc asit ve kaempferol kaynağıdır. İlk olarak kan şekerini düzenleyen bu bitki kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri korur. Bu besini sadece yemeğini yaparak değil yapacağınız salatalarda ya da sandviçlerde kullanarak da tüketebilirsiniz.

Kanser riskini azaltıan bir diğer besin sarımsak; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, çinko, flavonoidler, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, C ve B vitaminleri içermektedir. Sarımsak içerdiği antioksidanlar sayesinde sigaranın, kirlenmiş havanın ve çeşitli kimyasalların vücuda verdiği zararlı etkilerin giderilmesi ve vücuttan biriken toksinlerin atılmasında rol oynar. Bununla beraber kan yağlarını azaltan, kan pıhtılaşmasını önleyen, tansiyon düşüren, kan damarlarını koruyan antioksidan, antimikrobiyal, antiviral ve antiparazitiktir.

Karalahana kanserden korunmaya yardımcı diğer yeşil yapraklı besinler gibi Karadeniz'de yeşeren ve en sık kullanılan sebze karalahana midenin asidini en iyi bağlayan sebzedir. Kolesterolün düşmesine ve kanserden korumaya yardımcı olur. Karalahana, vücudun toksinlerden korunma sistemini de besleyici fitokimyasalları içerir.

Lahana, glukozinolat, kampferol gibi kansere karşı savaşan bileşikleri içeren, kalp rahatsızlıkları riskinin azalmasına yardımcı olan, kan şekerini düşüren, kemikleri güçlendiren ve inflamasyonu önleyen baş sebzelerden biridir. Sebzelerin kralı adeta lahanadır. Göz hastalıklarını engelleyen lutein ve zeaxanthin antioksidanları içerdiği için fazlasıyla önemlidir. Lahanayı doğranmış soğan ile zeytinyağında soteleyerek ve sebze ekleyerek pişirmek en sağlıklı pişirme şeklidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal