Brokolinin Bilinmeyen Faydaları

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için her türlü sebze ve meyveyi tüketmeye özen göstermeliyiz. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan brokoli de tüketmemiz gereken sebzelerin başında gelir.

26.12.2018-09:04 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-08:44) Brokolinin Bilinmeyen Faydaları

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için her türlü sebze ve meyveyi tüketmeye özen göstermeliyiz. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan brokoli de tüketmemiz gereken sebzelerin başında gelir. Şimdi brokolinin vücudumuza olan faydalarını öğrenelim.

Brokoli öncelikle alerjik reaksiyonları önler, bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi korur, kan basıncını ve kolesterolü düşürür. Yapılan bilimsel çalışmalar brokoli gibi sebzelerin tüketiminin artmasıyla birlikte obezite, diyabet ve kalp hastalığı riskinin azaldığını ortaya çıkarmıştır.

DETOKS ETKİSİ YARATIR

Eğer daha sağlıklı beslenmek istiyorsanız brokoli gibi sebzeleri alışveriş listenizin başına yazmalısınız. İtalya kökenli bir sebze olan brokoli, kanseri önler ve sindirimi artırır. Yüksek lif oranı sayesinde östrojen seviyesinin de düşmesini sağlar. Brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler, karaciğeri temizleyerek detoks etkisi yaratır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal