Zengin bir lezzet fosfor, demir, selenyum, magnezyum, kalsiyum, bakır ve B vitaminleri olan güzel yemekler pişirebileceğiniz ucuz bir lezzet. Yine de, tavuk eti zehirlenmesi oldukça sık görülür. .Peki tavuk etinden zehirlenme nedenleri neler? gıda zehirlenmesi nasıl tedavi edilir?

TAVUK ETİNDEN ZEHİRLENMENİN NEDENLERİ

  1. Salmonelloz, kontamine et yiyerek elde edilebilecek en yaygın hastalıktır. Kümes hayvanları ve dükkan ürünleri genellikle Salmonella cinsinden bakteriler içerir. Sağlıklı görünen bir kuş bile bu tehlikeli bağırsak enfeksiyonunun taşıyıcısı olabilir ve eğer ısıl işlem yetersiz ise insanlara bulaşır.
  2. Gıda kaynaklı hastalıklar ile enfeksiyon. Bu enfeksiyöz süreçler, ortamdaki koşullu patojenik mikroorganizmalara neden olur. Etin uzun bir süre boyunca ılık bir yerde kalması ve enfeksiyon vakası olması durumunda, kuş aşırı derecede tehlikeli bir ürün haline gelir. Dikkatlice yıkanmış ve çok fazla baharatla pişirilse bile - patolojik bakteri sayısı azalmayacaktır. Yani, genellikle bir tavuk tarafından ızgarada zehirlenme, bir dükkanda var.
  3. Son zamanlarda, televizyon ürünlerde her türlü katkı maddeleri ve dolgu maddeleri hakkında bilgi ile doludur. Kanatlı eti istisna değildir. Tavuğun ağırlığını arttırmak için içine hapseden maddeler içeren sıvılar pompalanır. Eşzamanlı olarak, onlar bir bakteri üreme kaynağı ve bazı durumlarda, bir alerjik bileşenidir.
  4. Tavuk yemeklerinin her fanını bekleyen bir başka tehlikeli an - herhangi bir kuşun eti genellikle alerjik reaksiyonlara neden olur. Yiyecek alerjisine eğilimli insanlar için, bu tür yiyecekler kötü sonuçlanabilir.

    GIDA ZEHİRLENMESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR? 

    Gıda zehirlenmesi yaşayan hastalara bol bol ve sık sık sulu yiyecekler vermek/içirmek gerekir. Çoğu durumda hastalık kendiliğinden giderilir. Bazı hastalar ise ancak antibiyotik tedavisi ile hastalığı geçirebilmektedirler. 

     

    Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın