Boza Sıcak mı İçilir?

Kış mevsiminin en sevilen tatlarından biri olan bozanın nasıl içildiği merak ediliyor. Eski yıllarda daha çok sokaklarda geceleri satılan boza ile geçmişe gitmek isteyen vatandaşlar bozayı hala keyifle içmeyi seviyor. Peki boza nasıl içilir? Boza sıcak mı içilir soğuk mu?

28.01.2021-11:53 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-11:53) Boza Sıcak mı İçilir?

Eski yıllardan beri kış mevsiminde en fazla tercih edilen lezzetlerden biri olan bozanın nasıl tükedildiği merak ediliyor. Leblebi ve tarçın ile tüketildiğinde daha lezzetli hale gelen boza sıcak mı içilir soğuk mu? Boza nasıl içilir?

BOZA SICAK MI İÇİLİR SOĞUK MU?

Pek çok kişinin vazgeçilmez lezzetlerinden olarak bilinen boza, oldukça eski zamanlardan bugüne tüketilmektedir. Öte yandan bozanın nasıl içileceği de merak ediliyor. Boza soğuk olarak tüketilen bir içecektir. Genelde, daha lezzetli olması için içmeden evvel üzerine tarçın dökülmektedir. Tarçına ek olarak boza ile beraber leblebi de tüketerek lezzetini artırabilirsiniz.

BOZANIN İÇİNDE NE VAR?

Genelde kış aylarında tüketilen bozanın içinde neler olduğu merak edilmektedir. Türkiye'de genelde darıdan yapılan boza, farklı ülkelerde yapıldığı yerin başlıca ürününe göre içeriği değişmektedir. Buna göre; mısır, arpa, kara buğday, çavdar, yulaf, buğday, arnavutdarısı, gernik gibi tahılların unu, bazen de pirinç ve ekmek, nadir olarak da kenevir unu ve karamuk mayalandırılarak yapılabilmektedir.

BOZA FİYATI NE KADAR?

Bozanın fiyatı da bir diğer merak edilen konulardan. Bozanın fiyatı çok pahalı değildir ancak satıldığı yere göre fiyatı değişmektedir. Kış aylarının vazgeçilmezi boza marketlerde de yer almaktadır. Siz de dilerseniz bozayı evde kendiniz yapabilir ya da dışarıdan sipariş verebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal