Böcek Yiyor Olabilirsiniz! Kırmızı Gıda Boyalarının Tamamı Ezilmiş Böceklerden Üretiliyor!

Muhtemelen hiç farkına varmadan defalarca böcek yemiş olabilirsiniz. Ülkemiz de dahil tüm dünyada sıklıkla kullanılan 'karmin' böcekler, doğal yoldan kırmızı rengi ürüne vermek isteyen firmalar tarafından tercih ediliyor. Peki böcek yediğimizi nasıl anlarız haberimizde birlikte bakalım.

04.05.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-12:54)

Kırmızı gıda boyalarının hemen hemen tamamı ezilmiş böceklerden üretiliyor. Evet yanlış duymadınız! 'Kırmız böceği' olarak bilinen ve anavatanı Güney Amerika olan böceklerden milyonlarca yetiştiriliyor ve gıda boyalarının üretiminde kullanılıyorlar.

OLDUKÇA DAYANIKLI!

BBC Türkçe'nin yaptığı habere göre meyveli yoğurtlardan dondurmalara, boyalı kek kremalarından meşrubatlara kadar kırmızı renk içeren hemen her işlenmiş gıdada karmin böceklerinin ezilmiş hali mevcut. Karmin böceğini küresel gıda piyasasının vazgeçilmezlerinden birisi haline getiren şey ise onun dayanıklılığı. İnsan sağlığı bakımından herhangi bir risk teşkil etmeyen karmin böceğinin ezilmesiyle elde edilen kırmızı renk, ısı değişikliklerine uzun süre dayanabiliyor ve canlı rengini kaybetmiyor.

ÜRÜNÜN İÇİNDEKİLERİNİ OKUYUN!

Aldığınız kırmızı renkli gıda ürünlerinde içindekiler bölümünü mutlaka okuyun. 'Karmin' ifadesini görebilirsiniz. Karmin böceği, içindekiler bölümünde bazen de Avrupa Birliği'ndeki kodu olan E120 ile yer alıyor. Karmin böceği ve bu böceğin kullanımı hususunda 'Mükemmel kırmızı' adlı bir kitap yazan Amy Butler Greenfield, ürünlerde kırmızı rengin sorumlusunun net biçimde yazılması gerektiğini vurguluyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal