Böbrek Taşının Gerçek Düşmanı Gilaburu

Gilaburu adıyla bilinen bu bitki daha çok Kayseri’nin Bünyan ilçesinde yetişir. Böbrek taşı düşürmede ve ağrı kesici özelliğinin bilimsel olarak kanıtlanmasının ardından eczanelerde takviye gıda olarak yer verilmeye başlandı.

02.09.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-09:44) Böbrek Taşının Gerçek Düşmanı Gilaburu

Halk arasında geleboru, Frenk üzümü gibi isimlerle de kullanılan gilaburu, botanik dünyasında viburnum opulus ismiyle biliniyor. Kıpkırmızı ufak top ve salkım şeklinde bir bitki olan gilaburu, acımsı bir tada sahiptir ve genellikle suyu tüketiliyor.

Yetiştirilirken bol bol suya ihtiyaç duyan gilaburu bitkisi, Kayseri ve çevresi başta olmak üzere neredeyse tüm İç Anadolu Bölgesinde yetiştiriliyor.

GİLABURU'NUN FAYDALARI NELERDİR?

Böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan gilaburu, bu özelliği sayesinde böbrek taşlarına ve böbrek kumuna karşı da oldukça etkilidir. Sakinleştirici özelliği sayesinde sinir, stres gibi nedenlere bağlı uykusuzluğa iyi gelir. Damarlardaki yüksek basıncın azalmasını sağlayarak kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de azaltır. Özellikle regl dönemindeki şiddetli sancıların daha az hissedilmesini sağlar. İdrar söktürücü özelliği bulunan gilaburu, vücuttaki fazla suyu uzaklaştırarak ödem ve ödeme bağlı şişkinliklerinde azalmasını sağlar. Bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olur ve kabızlığı önler. Sivilce, siyah nokta gibi sıkça karşılaşılan cilt problemlerinin de geçmesine yardımcı olur.

GİLABURU SUYU GÜNDE NE KADAR İÇİLMELİ?

Gilaburu suyunun her gün sabah-akşam olmak üzere 1 bardak yemeklerden önce veya sonra içilmesi önerilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal