Böbrek Taşını Yok Ettiği Düşünülüyordu Ancak Zehir Saçıyor

Muş’ta bir kuyudan çıkarılan suyun, kişinin yaşamını olumsuz etkileyen böbrek taşını erittiği yönünde iddialar bulunmakta. Bunun üzerine araştırmacılar devreye gidererek suyun analiz sonuçlarını çıkardı. Araştırmaya sonuçları, şifalı zannedilen bu suyun mikrop dağıttığını ortaya koydu.

28.08.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-16:43) Böbrek Taşını Yok Ettiği Düşünülüyordu Ancak Zehir Saçıyor

Muş’un merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüşali köyü yakınlarındaki bir kuyudan çıkan ve böbrek taşının erimesini sağladığı yönünde iddialar ortaya atılan suyun analiz sonuçları çıktı. Haziran ayında analiz yapılması için alınan su numuneleri olumsuz sonuçlandı. Her gün çevre il, ilçe ve köylerden kuyunun suyunu içmek için gelen vatandaşlar, halen suyun şifa dağıttığına inanarak bidonlarla evlerine su taşıyor.

Analizi yapılan suyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Afet Yönetim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, Muş’un Gümüşali köyünde bulunan, vatandaşların böbrek taşlarını erittiğine inandıkları bu su ile ilgili uluslararası akredite bir laboratuvarda yapılan analiz sonuçlarının ellerine ulaştığını belirtti.

‘SUDA YOĞUN MİKTARDA BAKTERİ BULUNMAKTA’

Analizin ilk değerlendirilmesinde suyun içilebilir olmadığını belirten Dölek, ‘Suda olması gerekenin üç katı nitrat, olması gerekenden çok fazla kalsiyum yer almakta ve suda yoğun miktarda da bakteri bulunmaktadır. İlk günden itibaren ifade ettiğimiz şekliyle analiz sonuçları olmadan suyun tüketilmesinin insan sağlığı için zararlı olabileceğini söylemiştik. Sonuçlarda söylediğimizi teyit eder vaziyette. Vatandaşlarımızın bu suyu tüketmemesi kendi sağlıkları açısından oldukça önemli’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal