Böbrek Taşını Düşürmeye Yardımcı!

Birçok kişi bergamotu çaya eklenen aroma olarak biliyor. Ancak bergamot sağlık açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Kalp ve damar hastalıklarından böbrek taşını düşürmeye kadar pek çok yararı bulunan bergamotun merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik. Peki, bergamotun faydaları nelerdir?

13.07.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-12:14) Böbrek Taşını Düşürmeye Yardımcı!

Latince adı Citrus bergamia olan bergamot, çaya verdiği güzel koku ve aromanın yanı sıra sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. Yeşil renge sahip olduğu için misket limonunu andıran bergamot, limona oranla daha keskin bir tada ve kokuya sahiptir. Yapılan araştırmalar, bergamotun böbreklerde ileri gelen taş ve kumun oluşumunu engeller. İşte bergamotun sağlığa faydaları…

DETOKS ETKİSİ

Polifenoller açısından zengin olan bergamot, antioksidan etkisi göstermektedir. Bu özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

KALP DAMAR HASTALIKLARI ÖNLER

Bergamot, damar tıkanıklığı gibi hastalıkların oluşmasını önler, kalp-damar hastalıklarına engel olur. Aynı zamanda bergamotun, güçlü antioksidan özelliği kötü kolesterole karşıda oldukça etkilidir.

BÖBREK TAŞINI DÖKÜYOR

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan bergamot, serbest radikallerin vücuttan dışarı atılmasını sağlar. Böbreklerde ileri gelen kum ve taş oluşumunun önüne geçer. Aynı zamanda var olan kum ve taşın temizlenmesini sağlar.

DOĞAL ANTİDEPRESAN GÖREVİ GÖRÜR

Bergamot yağında bulunan flavonoidler doğal bir antidepresan ve uyarıcı görevi görmektedir. Kan dolaşım hızını artırarak kaygıyı ve stresin azalmasını sağlar. Nörolojik ve zihinsel durumlarda iyileşmeye yardımcı olur. Uykuya dalmayı kolaylaştırır. Dopamin ve serotonin hormonlarını uyararak rahatlamaya yardımcı olur.

SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINI İYİLEŞTİRİR

Bergamot, diğer Turunçgillerde de olduğu gibi; soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında oldukça etkili bir bitkidir.

DİŞLERİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAR

Florür açısından oldukça zengin bir kaynak olan bergamot çayı, güçlü ve sağlıklı dişlere sahip olamnızı sağlar. Şekersiz olarak tüketildiği zaman dişlerin zarar görmesine neden olan bakterilerin büyümesini engeller.

KRAMP VE KASILMALARA İYİ GELİR

Bergamot yağının dezenfektan ve antibiyotik özellikleri deri üzerindeki çatlakları, ülserleri, kaşıntıyı iyileştirmede ve tetanoza karşı kullanılabilir. Sinir ve kasların gevşemesini sağlayarak kramp ve kasılmalara iyi gelir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal